Gratis Brillebjørn-lydbok om å være hjemme på grunn av COVID-19

Her gir barnebokforfatter Ida Jackson deg en gratis lydbok for de små.

Publisert: Skrevet av: Ida Jackson, forfatter

Hei der hjemme. Jeg bare antar at du er hjemme. Jeg er hjemme. Ungen min er hjemme. (Nesten) alle er hjemme. Noen har hjemmekontor. Noen er permittert. Barnehagene er stengt. Skolene er stengt. Noen er i karantene. Noen bare holder seg unna.

Hvis du har barn, så har du mer enn én jobb om dagen. Kanskje holder du fortet mens ektefellen din er på jobb i helsesektoren. Kanskje har du skolebarn som skal fjernundervises og gjøre lekser. Kanskje har du videokonferanser du må være med på og rapporter som må skrives. Kanskje var du hjemme med én baby, men er nå omringet av en smårolling og en rastløs skolegutt på toppen av det hele.

Jeg vet ikke hvordan livet ditt ser ut. Men jeg kan gjette. Brillebjørn-bøkene er en blanding av feltstudier og empati, blandet med mitt eget småbarnsliv.

Og jeg vet at Brillebjørn-bøkene fungerer aller best når de ligner mest mulig på livet du og barna dine lever akkurat nå.

Her på ark.no finner du alle bøkene i Brillebjørn-serien

Så jeg skrev en bok jeg har kalt: Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk og leste den inn på en MP3-fil til deg. Den er helt gratis og kommer alltid til å være det. Spill den for ungen din. Jeg håper den gir deg litt arbeidsro eller en tur på do. Kanskje jeg får gitt deg ti minutter pause. Har du ikke barn, høres ti minutter lite ut.

Men etter at jeg fikk barn, har det vært perioder i livet mitt hvor det jeg lengtet etter mest i universet er ti minutter pause. Vi har ingen garanti for at denne lydfilen vil gjøre det, men det er verdt et forsøk. Jeg kan ikke komme hjem til å deg og være flokken din. Så da sender jeg litt flokk på flaskepost, isteden. Det er jo det kultur er, ikke sant?

Sånn får du lydboka – en oppskrift

Du får lydboken ved å melde deg på her

Når du legger inn e-posten din, kommer du til en nettside der du kan laste ned boken som PDF. Du får også en e-post fra meg hvor det er en stor, grønn knapp du må trykke på for å bekrefte at du vil ha lydbok. Når du har trykket på den, får du lydboken i en separat e-post. Det er en MP3-fil du kan laste ned og spille hvor som helst. Grunnen til at det er to e-poster, er for at verken du eller jeg skal få spam.

Personvernspåminnelse: Jeg deler ikke e-posten din med noen. Jeg kommer ikke til å sende deg e-post om andre skriveprosjekter jeg har, ei heller om denne bloggen. Jeg forbeholder meg dog retten til å sende deg e-post om nye Brillebjørn-greier du kan kjøpe. Det er nemlig dette jeg lever av.

Men ikke kjenn på kjøpepresset. Jeg føler meg litt ubrukelig som forfatter i en tid der vi trenger sykepleiere, ikke “kreativ skriving”. Så jeg tenkte: Jeg får dikte opp en fortelling og ha eventyrstund for ungene våre ved leirbålet mens de andre voksne får tatt seg en hvil.

Jeg vet at vi ikke sitter rundt leirbål nå. Alle er hjemme hos seg selv. Alle møteplassene er tomme. Men jeg har jo alltid følt at jeg ikke egentlig er fra Norge, men fra Internett. Så la dette være leirbålet vårt nå.

Last ned en gratis lydbok til deg selv og barna dine.

Og er du kunstner: lag noe annet de andre kan varme seg på.

 

Alt godt,
Ida Jackson