God natt, June – fra dronningen av happy tears

Sarah Jio er en mester innen happy tears-sjangeren, og God natt, June føyer seg pent inn i rekken av vellykkede romaner som maner frem disse lykkelige tårene våre. Det er en kremtopp av en feelgoodbok.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Underholdningsromanen God natt, June er bygget opp delvis som et kriminalmysterium og delvis som en kjærlighetshistorie, og er konstruert for å smelte hjerter.

June Andersen jobber som finanskvinne i New York, og hun er både travel, vellykket og stresset. Privatlivet har hun ikke like mye kontroll over som arbeidslivet. Midt i en hektisk hverdag får hun beskjed om at grandtanten Ruby er død, som hun hadde et godt forhold til som barn. June må ta seg av boet, og det blir hennes ansvar å bestemme hva som skal skje med Blåfugl Bøker- en legendarisk bokhandel tanten etablerte på 1940-tallet i Seattle.

Da June går gjennom eiendelene til Ruby, finner hun en brevbunke. Det viser seg at grandtanten brevvekslet med den berømte barnebokforfatteren Margaret Wise Brown. En ny beretning åpenbarer seg, og denne tvinger June til å ta sitt livs valg.

Anmeldelser av God natt, June

«I feelgoodsjangeren føyer denne seg inn blant de beste.» Liv Lysaker, Aktuell, LO-media

«Sarah Jios herlige og oppløftende roman kommer garantert til å smelte selv de mest kyniske, og den fortjener toppkarakter.» Historical Novel Society

«Svært lesverdig […] en hyllest til familien og evnen til å tilgi.» Booklist

«Jeg gråt mot slutten av romanen, og det er en fortelling som vil bli værende hos meg lenge etter at den er lest. En av årets favoritter, og en bok du ikke bør gå glipp av.» chicklitplus.com