Gavetips til hobbykokken

Det florerer av flotte kokebøker å gi hobbykokken til jul. Her er noen hete tips!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Stadig flere får øynene opp for hvor givende det er å utfordre seg selv på kjøkkenet. De senere årene har kokebøker blitt en klassiker under juletreet – en ren gavefavoritt.

Her har vi valgt ut noen av årets flotteste kokebøker, som vil gi enhver hobbykokk stjerner i øynene.

Kvinnfolk av Marianne Pfeffer Gjengedal og Klaudia Iga Pérès

Et praktverk av en kokebok! Kvinnfolk handler om kvinner som har skilt seg ut, gått foran og endret verden på ulike måter. Du møter Anna Pavlova, Frida Kahlo, Julia Child, Astrid Lindgren, Sigrid Undset, Oda Krohg, Marie Antoinette, Björk, Jane Austen og mange flere. Boka gir innblikk i utrolige liv, tøffe skjebner og sterke valg, og ikke minst fristende oppskrifter.
Kvinnfolk, kokebokfavoritt i julegave

 

Grønnsakskokeboka av Tom Victor Gausdal og Stian Floer

Kåret til Årets kokebok 2018! Grønnsakskokeboka er den perfekte kokeboka til den som ønsker å lage grønnere og sunnere mat. Boka byr på 400 enkle, lekne og fristende oppskrifter, akkompagnert av flotte fotografier. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen – særlig om du har denne kokeboka i hus.

Få gratis oppskrift fra Grønnsakskokeboka her

Grønnsakskokeboka, Årets kokebok 2018, Tom Victor Gausdal og Stian Floer

 

Rågodt av Tiril Refsum

Dette er kokeboka for dem som drømmer om å kunne spise kake til frokost. Rågodt gjør det mulig! Her finner du oppskrifter på deilig rawfood-mat til frokost, fest og hverdag.

Få gratis oppskrift fra Rågodt her

Rågodt av Tiril Refsum, en kokebok med oppskrifter på velsmakende rawfood, gavetips til jul

 

Vegetar kosemat av Lene og Linda Engelstad

En annerledes vegetarbok full av flotte bilder og fristende vegetarmat til alle settinger – både når du skal være sunn, og når du vil kose deg litt ekstra.

Her får du gratis oppskrift fra boka

Vegetar kosemat, kokebok med vegetarmat, julegavetips

 

Thai-obsessed av Terje Ommundsen

Til den som elsker thailandsk mat! Bli med til Bangkok i en fargerik kokebok breddfull av fantastiske småretter og de beste smakskombinasjonene det thailandske kjøkken har å by på. Terje Ommundsen driver Plah, en av Norges beste restauranter med thai-inspirert mat. Terje er thai-obsessed. Det vil alle som får denne boken også bli.

Thai-obsessed av Terje Ommundsen, en perfekt kokebok å gi i julegave

 

Mat & vin til folket av Sara og Klaus Døscher

Dette er en ny type vin- og matbok der leseren ikke bare får vite hva som passer sammen, men hvorfor en matrett og en vin kler hverandre. Ved hjelp av bilder og symboler viser boken på en enkel og lettfattelig måte nettopp hva det er i maten og vinen som skaper match og magi. Hver oppskrift følges av flere vintips. I boka finner du oppskrifter til 52 perfekte middager med minneverdige smakskombinasjoner.

Mat & vin til folket av Sara og Klaus Døscher, en perfekt julegave til alle som elsker mat og vin