Fylte paprika

Kanskje fylte paprika minner deg litt om det glade 90-tallet? Disse deilige smaksbombene med smeltet ost på fortjener en plass på menyen også i 2017! Ina-Janine Johnsen, aktuell med kokeboka Mat på bordet hver dag, byr på sin versjon her.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Fylte paprikaer egner seg ypperlig på et buffébord til fest eller som en enkel middag. Paprikaene fylles med en kjøtt- og grønnsaksblanding, toppes med ost og stekes i ovnen til alt er gjennomvarmt og osten boblende. Alt du trenger til, er en god salat. Du kan også servere ris ved siden av, om du vil.

Du kan gjerne forberede alt på forhånd og sette paprikaene i ovnen om lag 20–30 minutter før de skal spises. OBS: Det kan være en fordel å la dem stå til avkjøling i noen minutter før servering slik at man ikke brenner seg på tunga.

 

46 porsjoner

 

Ingredienser

8 paprikaer, gjerne i forskjellige farger

400 g karbonadedeig

1 løk, finhakket

3 hvitløkfedd, finhakket

1 boks mais, 200 g

1 boks svarte bønner, 400 g

1 boks hakkede tomater, 400 g

1 ts spisskummen

½ ts chilipulver

salt og pepper

rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Ca. 200 g revet ost (bruk gjerne rester)

 

Ovnstemperatur 200 ºC.

 

Fremgangsmåte

Skjær 6 paprikaer i to på langs og fjern frø og hvit hinne. La gjerne stilken stå igjen. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Finhakk de to siste paprikaene.

Stek karbonadedeigen i olivenolje på sterk varme, den kan gjerne få litt farge. Krydre med spisskummen, chilipulver, litt salt og pepper under stekingen.

Skru ned varmen og ha løken i stekepannen. Stek i noen minutter til. Tilsett så finhakket paprika, bønner og hvitløk. Stek i ytterligere noen minutter. Smak gjerne til med litt mer krydder underveis.

Rør inn hakkede tomater og la det koke til det tykner. Smak til med krydder en siste gang.

Bruk en skje og fyll paprikaene med kjøttblandingen.

Topp med ost – vær gjerne litt sjenerøs, ost er godt!

Sett det hele i ovnen og stek i ca. 20 minutter eller til osten bobler og har fått litt farge.

Mens paprikaene er i ovnen, kan du sette frem tilbehøret på bordet – salsa, rømme, avokado, hot sauce, osv. Server!

Tips: Bytt ut kjøttdeigen med ris eller quinoa, så har du en vegetarvariant.

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, kokebok, gratis oppskrift, matblogg, Gyldendal, kjøpe kokebøkerTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Denne høsten er matbloggeren aktuell med ny kokebok om hverdagsmat, Mat på bordet hver dagder hun fortsetter sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Denne er et must på kjøkkenet. Det evige spørsmålet «Hva skal vi ha til middag?» vil aldri plage deg igjen.