Fyll opp matfatet på tur i det grønne

Visste du at man kan lage te både av hestehov og geiterams, og at prestekrage er nydelig på pizzaen? Den norske naturen kan by på en rekke spiselige vekster, og de fleste av oss kjenner kun til et fåtall av dem. Det kan denne boka gjøre noe med. Ønsker du mer kunnskap om spiselige vekster, trenger du ikke lete lenger.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Boka fra Naturens spiskammer er både en visuell godbit, et flott oppslagsverk og en nydelig kokebok, der norske vekster står i sentrum.

Våren har gjort sitt inntog over det ganske land nå, og snart florerer det av blomster i det grønne. Her er en nydelig helgemeny å la seg inspirere av:

fraNaturensspiskammer_hvitveis⇒ Forrett: frityrstekte ville blomster.

⇒ Hovedrett: ovnsstekt torsk med løvetannknopper og chorizo.

⇒ Dessert: sitrongelé med skvallerkålblomster.

⇒ Til maten kan du jo f.eks. servere gjestene mjødurtsaft eller kanskje litt tranebærlikør.

♥ For den som blir natten over, kan du morgenen etter imponere med en grobladomelett og ugress-smoothie toppet med korsknapp. Dette blir utvilsomt en suksess!

 

Uansett, det er ingenting som står imellom deg og en rekke spennende retter laget av norske planter – løp ut i våren og sank det som sankes kan!

 


Bla i boka og kjøp den på ARK.no.

fraNaturensspiskammer

fra NATURENS SPISKAMMER

54 spiselige vekster og 89 oppskrifter

av Anne Mæhlum, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley

innbundet_knapp

 

 

Du kan bla i boka her.