Forhåndsbestill Mammut-favorittene

Mammutsalget, årets største boksalg, nærmer seg med stormskritt. Allerede nå kan du sikre deg favorittene dine og forhåndsbestille bøker på ark.no/mammut.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Mammutsalget starter 5. mars, men forhåndsbestillingen er i gang allerede. Nå har du muligheten til å skaffe deg lesestoff eller flotte gaver for lang tid fremover. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder – så det er lurt å være tidlig ute.

 

Trenger du losing i villniset av gode bøker? Vi har plukket ut noen favoritter fra årets mammutsalg for deg her – dette er bøker du kan kose deg med mens vi går mot lysere tider, eller gi i gave til andre bokelskere du kjenner.

Her finner du bøker som kun er på mammutsalg hos ARK!

Norsk romangull til knallpris

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

«Vekslingen mellom Jamals muntlige, ufiltrerte monolger og Mos skriftlige skildringer driver handlingen og leseren dypere og dypere inn i blokkene og livene på Stovner.» Klassekampen

Tante Ulrikkes vei gir stemme til to unge muslimske gutter som vokser opp på Stovner i Oslo på 2000-tallet. Omtalt som årets viktigste roman da en kom i 2017.

 

Berge av Jan Kjærstad

Berge av Jan Kjærstad

«Jeg tar sats og utroper med dette Berge til en sikker vinner bokhøsten 2017!» VG

Stadig skjer det usannsynlige, igjen og igjen. Vi er likevel aldri forberedt. Dette er en beretning om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre ulike synsvinkler: En journalist, en dommer, en eks-kjæreste. Berge handler ikke om 22. juli, men den kunne ikke vært skrevet uten 22. juli.

 

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen av Rune Christiansen

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen

En poetisk, intelligent og klok roman om 17 år gamle Fanny som bor alene i et hus i skogen etter å ha mistet foreldrene sine.

«Christiansen skriver suveren prosa, i poetiske setninger som jeg aldri har lest før … Et ungt menneskes søken etter kjærlighet og trygghet er beskrevet med minimale virkemidler som likevel vrir historien langt utover virkelighetens grenser. Det er gripende, og drømmenes betydning i romanen ligger som rensende effekter i det tragiske. Men romanen huser også en hverdagsrealisme som viser forfatterens høyst originale grep med overraskende metaforer, i det alminnelige. En forunderlig roman har det blitt!» Adresseavisen

 

Obligatoriske klassikere

Krig og fred av Leo Tolstoj

Krig og fred av Leo Tolstoj

En klassiker alle bør ha i bokhylla si! Leo Tolstojs store epos om Napoleons krigføring mot Russland er et verk med en enorm bredde, og en av verdenslitteraturens ypperste gaver til leserne.

 

Jenny av Sigrid Undset

Jenny av Sigrid Undset

En tidløs klassiker! Dette er vakker gavebok med stofftrykk, fargede sider og lesebånd – boka er like pen som den er god!

 

Forbrytelse og straff av Fjodor Dostojevskij

Forbrytelse og straff av Fjodor Dostojevskij

I det ytre en kriminalroman – i det indre et sjeledrama av episke dimensjoner. Forbrytelse og straff er en bok man aldri blir ferdig med. Gi den i gave til alle du kjenner!

 

Humoristisk romankunst

The Hills av Matias Faldbakken

The Hills av Matias Faldbakken

«Diabolsk, med en strime av håp. Matias Faldbakkens The Hills er bokhøstens store overraskelse. (…) The Hills er en uvanlig sterk roman.» Vårt Land

En overraskende, skarp og underholdende roman om vaklende strukturer og en kultur i drift mellom flid og forfall.

 

Nei og atter nei av Nina Lykke

Nei og atter nei av Nina Lykke

«Ja og atter ja!» VG

En skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.

 

Skada gods av Tore Renberg

Skada gods av Tore Renberg

«Spennende, underholdende, tankevekkende, page-turner, og full av menneskelig varme og sympati for utenforskap, på tross av at blodet spruter og språket tar de mest rabiate vendinger.» Fædrelandsvennen

Et befriende gjensyn med den sprø, sjarmerende, kloke og underlige gjengen fra Hillevåg. 

 

Krim av høyeste kvalitet

Harpiks av Ane Riel

Harpiks av Ane Riel

«Danske Ane Riel gir leseren gåsehud i en grotesk krimroman som er like vakker som den er mørk, og som det er vanskelig å glemme. Det er lenge siden jeg leste en roman som både rørte og frastøtte meg så sterkt. I Harpiks er uhyggestemningen tidvis så sterk at man ikke vet om man orker å lese videre, samtidig som boken er så godt skrevet at man bare må.» VG

Ane Riel har med romanen Harpiks skapt et uhyggelig, heslig og samtidig rørende univers – befolket av ynglende kaniner, et ensomt, men elsket barn og mennesker som lever på utsiden av samfunnet og gjør sitt beste for å overleve og bevare sitt eget, uansett hva det koster eller hvem som må ofres.

 

Glasshjerte av Torkil Damhaug

Glasshjerte av Torkil Damhaug

«Bedre er det ikke blitt gjort av noen norsk krimforfatter på lenge, kanskje ikke siden Damhaugs egen Ildmannen fra 2011.» Aftenposten

Dette er en mesterlig krimroman! Ikke lest den ennå? Gled deg.

 

Selfies av Jussi Adler-Olsen

Selfies av Jussi Adler-Olsen

«En skadeskutt Avdeling Q snubler gjennom velferdsstaten (…) Adler-Olsen er en mester i både å legge ut tråder og til å samle dem igjen» Dagbladet

Man kan alltid stole på at Jussi Adler-Olsen serverer kvalitetskrim og høy spenningsfaktor!