Fiskekaker med fransk vri

Fisk er fantastisk! Hva med å lage fiskekaker denne uken? Ina-Janine Johnsen fra Mat På Bordet byr på fiskekaker med fransk vri – en garantert suksess rundt middagsbordet, både blant små og store.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Disse fiskekakene er enkle å lage. Kjøper du skinn- og beinfri fisk, tar det bare et par minutter å lage farse av den. Da vet du også nøyaktig hvilke deler av fisken som inngår i fiskekakene dine.

 

10–12 fiskekaker

 

1 kg skinn- og beinfri laks

1 egg

2 ss dijonsennep

50 g panko (japanske brødsmuler)

3 ss finhakket dill

2 ss finhakket kapers

salt og nykvernet pepper

olivenolje, til steking

 

Ha halvparten av laksen i en foodprosessor, og kjør noen sekunder til en finhakket fiskefarse. Grovhakk resten av fisken for hånd.

 

Bland fiskefarsen med egg, sennep, panko, dill og kapers. Tilsett ½ ts salt, og kvern over litt pepper. Stek et lite stykke farse, og smak. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

 

Varm litt olivenolje i en stekepanne. Bruk 2 skjeer til å forme fiskekaker av farsen, og stek dem på middels varme. Stek 4 fiskekaker om gangen, 3–5 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Fiskekakene kan gjerne få en gyllen skorpe. Sjekk en fiskekake for å se om den er ferdig. Hold fiskekakene varme i ovnen hvis de skal serveres med en gang.

 

TIPS: Lag gjerne fiskeburgere med ciabattabrød, salat og tartarsaus. Sitron smaker også alltid godt til. Skal du fryse fiskekakene, kan du legge dem i ett lag i en plastpose etter at de er ferdigstekt og helt avkjølt. Legg dem flatt i fryseren, slik at de ikke klistrer seg sammen under frysing. Da blir det enklere å ta ut én og én.

Prøv eltefrie ciabattabrød til fiskeburgerne

TIPS: Panko er japanske brødsmuler, som kan kjøpes i grønnsaksbutikker og større matbutikker. Panko er lettere enn norsk griljermel, men også grovere.

TIPS: Bytt gjerne ut dill med persille om du vil.

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal