Fem spennende romannyheter i vente

Denne sensommeren og høsten florerer det av fantastiske nyheter på bokfronten.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vi har plukket ut noen av sensommerens og høstens aller beste romannyheter.

Er det romaner som stiller sterkest i lesepreferansene sine, så har du godt nytt i vente!

Det er bare å kvesse blyanten og notere på leselista di så blyet hagler. Bøkene kan også forhåndsbestilles, om du er utålmodig – vi kjenner følelsen.

Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen av Dag Solstad

(Utgivelse 20.09.19)

En vidunderlig nyhet for romanelskerne denne høsten! Dette er den tredje romanen om Bjørn Hansen. Med denne blir trilogien om kemneren fra Kongsberg stående som et av Dag Solstads hovedverk. Han har nå gitt ut hele nitten romaner.

Bjørn Hansen, 77 år, nærmest en olding, bor alene i en ettroms leilighet på Grønland. Han bryr seg ikke med nyheter. I stedet griper han til sine himmelske forestillinger og samtaler med dem som har gått foran ham, i frykt for å gå glipp av alvoret døden bringer med seg. En dag banker svigerdatteren på døra hans. Med seg har hun Bjørn Hansens barnebarn Wiggo, Han skal begynne å studere ved Universitetet i Oslo, og hun har bestemt at skal bo på hybel hos sin farfar.

Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen av Dag Solstad

 

Datteren av Anne B. Ragde

(Utgivelse 06.09.19)

Litt trøst når sommeren er over? Sjette bok om familien Neshov! Dette er Torunns bok. Margido er død. Torunn har overtatt driften av Neshov Begravelsesbyrå, samtidig forsøker hun  å gjøre den gamle, nedslitte gården til sin egen.

I denne boka samler Anne B. Ragde trådene i historien om Neshov-folket – med en roman om en kvinne som hele livet har flyktet, men som endelig våger å ta ansvar, stå opp for seg selv og velge kjærligheten.

Datteren av Anne B. Ragde

 

Przewalskis hest av Maja Lunde

(Utgivelse 20.09.19)

Hurra for tredje bok i klimatrilogien til Maja Lunde, der Bienes historie var første bok ut, etterfulgt av Blå.

Przewalskis hest er en roman om mennesker og dyr, og om menneskedyret. Hvordan har vi mennesker påvirket andre arter på jorda? Hva er forskjellene på oss og dyrene? Har vi noen mulighet til å rette opp feilene våre? Hva skal til for at vi alle skal overleve?

Dette er skremmende aktuell lesning, og et lesekrav for alle som elsker en god bok og samtidig er opptatt av klodens (og menneskehetens) ve og vel.

Przewalskis hest av Maja Lunde, tredje bok i klimatrilogien, romannyheter

 

Meg, meg, meg av Linnéa Myhre

Linnéa Myhres nye roman er en historie om å lete etter seg selv og sin egen framtid, samtidig som man skyver den unna. Meg, meg, meg er et nærgående generasjonsportrett av en ung kvinne i en rastløs samtid. En fortelling om skjønnhetsjag og press, forventninger og voksesmerter.

Hovedpersonen reiser til Los Angeles med kjæresten sin. Han har en jobb der, hun er bare med. Han vet nøyaktig hva han vil. Det gjør ikke hun. Egentlig burde hun være en voksen, men hun føler seg fortsatt som et barn – redd for hva som venter, redd for å være for mye, for ikke å være nok. Mobilen plinger hver gang Britney Spears legger ut noe på Instagram. Hun begynner jakten etter tenåringsidolet sitt, en søken som fører henne tilbake til  barndommen. Hun leter etter svar, etter seg selv, hun leter etter Britney.

Meg, meg, meg av Linnéa Myhre

Byens spor 3: Skyggeboken av Lars Saabye Christensen

Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss? Hvem er det i andre enden når det ringer?

Tredje bok i Lars Saabye Christensen episke storverk – en medrivende, storslått og tankevekkende avslutning på trilogien Byens spor!  Maj Kristoffersens skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i. Men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine.

 

Byens spor, tredje bok, Skyggeboken av Lars Saabye Christensen

Flere lesetips finner du her