Fem spennende barneboknyheter

Når dagene blir kaldere, er det godt med å krype innomhus med en bok, eller fem.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Denne høsten vrimler det av spennende barneboknyheter – til glede for ivrige og bokelskende barnesinn!

Her er noen av boknyhetene barna kan glede seg til i tida som kommer:

Velkommen til Pandoria: Spilledåsen av Gijé og Carbone

På åtteårsdagen sin får Nola en nydelig spilledåse som har tilhørt moren. Da Nola ser nærmere etter, får hun øye på en liten jente inne i spilledåsen, og hun vinker og roper etter hjelp. Plutselig krymper Nola og blir så liten at hun kan klatre gjennom nøkkelhullet og inn i spilledåsen – til en annen verden. I Pandoria får Nola nye venner, samtidig som hun får vite mer om morens fortid. Men den nye verdenen viser seg å være like eventyrlig som den er farlig.

Velkommen til Pandoria

Bjørnar: et eventyr fra Nordlys av Malin Falch

(Utgivelse 15.09.19)

En frittstående historie fra Nordlys-universet, der du får vite hvor den godmodige Bjørnar kommer fra, og hvordan han endte opp med å bli en venn med Espen. Dette er en hjertevarm og nydelig historie, fortalt og skisset av Malin Falch,  forfatteren av Nordlys-bøkene, og deretter rentegnet av Regine Toften Holst.

Bjørnar Nordlys

Kaptein Supertruse og den store kjærligheten – not av Dav Pilkey

Denne gangen har Thomas og Harald virkelig tråkka i salaten … de har skapt et monster! Hun er raskere, smartere og ondere enn noe annet verden har sett. Hun heter Den Store Stygge Høysåta. Med hjelp fra forferdelige roboter og det skrekkelige håret sitt, skal hun ta over verden – og alle som står i veien for henne, får et skikkelig truserøsk, inkludert Kaptein Supertruse. Vil hun klare å ta knekken på heltene våre?

Kaptein Supertruse og den store kjærligh

De utrolige dyrene av Ben Hoare

(Utgivelse 16.09.19)

Visste du at dovendyr er skikkelig flinke til å svømme eller at pinnsvin kan klatre i trær? De utrolige dyrene er en praktbok med over 100 dyr og 200 fantastiske illustrasjoner og fotografier. Dyrene er sortert etter størrelse, fra størst (knølhvalen) til minst (påfugl-edderkoppen). Hvert dyr har en lettlest introduksjon slik at barna blir kjent med dyrene og lærer morsomme fakta.

De utrolige dyrene

Kjempefesten av Iben Akerlie

Finn og Maja kjeder seg, og bestemmer seg for å holde en stor fest. Invitasjoner sendes ut, men én av dem flyr med vinden, langt inn i skogen, og lander ved føttene til kjempen Kim. På invitasjonen står det «Velkommen til kjempefest», så Kim og kjempevennen Pandora gleder seg til endelig å få vende tilbake til menneskene. Iben Akerlie har skrevet et engasjerende og underholdende eventyr om kjemper, brus, tautrekking og vennskap. Og om hvor viktig det er å tro på seg selv. Boka er illustrert av Inga H. Sætre, og samarbeidet har resultert i en original, morsom og sjarmerende kjempefest, perfekt for høytlesning.

Kjempefesten