Fem skattetips fra Snaponomi

Forfatterne av Snaponomi gir deg fem gode skattetips.

Publisert: Skrevet av: Lene Drange og Tore Løchstøer Hauge

Her gir forfatterne av Snaponomi – bli supergod på egen økonomi deg gode skattetips. Det er aktuelt i disse dager, da skattemeldingen er kommet.

 

Det er snart tiden for Skattemeldingen igjen. Tiden på året som igjen og igjen får de fleste voksne til å få små angstanfall bare de hører ordet. Men frykt ikke det! Det er nemlig ikke så uoverkommelig som det kan virke! Og det som skiller klinten fra hveten, som gjør deg til en skattemeldingskonge, er kontroll på hvilke fradrag du kvalifiserer til. Les videre for våre beste tips!

 Hva er egentlig en skattemelding?

Skattemeldingen er kort fortalt en totaloversikt av din økonomi. Altså dine eiendeler (som bil, bolig, fond og penger på konto ), dine inntekter (som lønnen/trygd for 2019) og hva du skylder (som billån, boliglån, kredittkort osv).

Skattemeldingen viser også hvor du har skattet, og hvor mye Skatteetaten mener du burde skattet med gitte opplysninger. Den er forhåndsutfylt, og du får et estimat på hva du får igjen eller må betale tilbake.

Bli trygg på skattemelding med disse 5 stegene:

Det er ikke sikkert alle de forhåndsutfylte tallene stemmer, derfor er det din jobb å dobbeltsjekke og fylle inn det som eventuelt mangler.

 

Sjekk hvilke fradrag du kvalifiserer til! Har du barn i barnehagen? Reiser du langt til jobb? Eller sparer du i BSU? Alle disse punktene kvalifiserer til fradrag.

 

Skatteetaten er din venn! Staten vil at du skal få det du har krav på(!). På skatteetaten.no finner du en fradragsveileder. Den kan du bruke til å sjekke om alle fradragene dine er kommet med.

 

En liten kjepphest for Snaponomi – bli supergod på egen økonomi er: Staten er IKKE en sparegris! Du er med andre ord ikke noen vinner om du får igjen mye på skatten. Du skatter bare feil. Du får mye mer igjen for pengene dersom du heller sparer den summen!

 

Begynn tidlig og bruk god tid! I år kommer Skattemeldingen i en ny og forenklet utgave (for de fleste). Nå fungerer den faktisk slik at den regner ut din differanse etter hvert som du fyller ut eventuelle endringer. Har du gjort alt riktig, kan du altså se pengene tikke inn mens du holder på. Og det er gøy det!

 

Lykke til!

Lene Drange og Tore Løchstøer Hauge

 

Snaponomi - bli supergod på egen økonomi Lene Drange, skattemelding, økonomi

Snaponomi er en ultimat guide til å få råd til det du vil! Hva gjør du når du står med din første lønnsslipp i hånden og lurer på hvorfor staten skal ha flere tusen kroner? Hva skjer hvis du lar være å betale regningene dine? Og hvordan kan du spare til det du virkelig ønsker deg når du alltid ender opp med minus på konto?

Lene Drange er kjent fra «Luksusfellen» og står bak den populære snapkontoen Snaponomi. I Snaponomi – bli supergod på egen økonomi gir hun deg svaret på alt du trenger å vite om dine egne penger. Boken viser hvordan du kan ta smarte valg som passer for deg, at penger er gøy, og at du med enkle grep kan ta kontroll over forbruk, lån, matsvinn og budsjett – og ha penger igjen til det du ønsker deg!