Fem romantips til Mammut

Historien om en blind fransk jente og en spinkel, foreldreløs tysk gutt har gjort sterkt inntrykk på mange boklesere. Nå kan du få kjøpt Anthony Doerrs roman Alt lyset vi ikke ser på Mammut.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Her er fem gode oversatte romaner på årets Mammutsalg:

Jöel Dicker: Sannheten om Harry Quebert-saken (Pax)

Jöel Dicker har snekret en snedig og omfangsrik debutroman, til tross for sine relativt unge år (da 28). Sveitseren har lagt hovedsporet i boken til USA, våren 2008. Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre. Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld, starter sin egen etterforskning, og vurderer å skrive en bok om saken. Og når vi er inne på Dicker: Hans bok nummer to, Boka om Baltimorefamilien, som kom på norsk i fjor, anbefales også på det varmeste.

Mammutpris: kr 99,– (før 369,–)

 

John Irving: I en og samme person (Gyldendal)

En medrivende roman fra en av vår tids store historiefortellere. Beretningen er skrevet i jeg-person, noe forfatteren ikke har gjort siden den enormt populære En bønn for Owen Meany (1989). Hovedpersonen er en biseksuell mann, og romanen tematiserer seksualitet og identitet, slik som mange av Irvings tidligere romansuksesser gjorde. I en og samme person er øm, morsom, burlesk og mørk.

«En roman som bør fryde alle gamle fans og forhåpentligvis også gi forfatteren mange nye lesere.» Sindre Hovdenakk, VG

Mammutpris: kr 99,– (før 399,–)

 

Pierre Lemaitre: Vi ses i der oppe (Aschehoug)

Første verdenskrig er slutt. To mildt sagt skadeskutte unge menn står igjen etter at blodbadet er over. I en tid da landet ser ut til å minnes sine døde mer enn dem som overlevde, utvikler de den mest utspekulerte og umoralske svindelen som tenkes kan. Pierre Lemaitre klarer kunststykket å gjøre sine to kriminelle hovedpersoner sympatiske. Lemaitre fikk i 2013 den prestisjetunge Goncourtprisen for denne strålende romanen. I 2015 kom den på norsk, og nå har du muligheten til å gjøre et aldri så lite Mammut-kupp og skaffe deg en glimrende bok til lav pris.

Mammutpris: kr 129,– (før 389,–)

 

Anthony Doerr: Alt lyset vi ikke ser (Panta)

Over til andre verdenskrig: En blind fransk jente og en spinkel, foreldreløs tysk gutt. Begge kjemper for å overleve, og i det okkuperte Frankrike krysses deres veier. Anthony Doerrs roman har gjort sterkt inntrykk på mange – og er en av de bøkene som lever i deg lenge etter at du har lest den. Eller som magasinet Booklist skrev: «Praktfull. Mesterlig. En roman å leve i, lære fra og som man skulle ønske aldri tok slutt.»

Mammutpris: kr 179,– (før 299,–)

 

David Nicholls: En dag (Forlaget Press)

David Nicholls kritikerroste feelgoodroman har toppet bestselgerlistene i flere land. Den 15. juli 1988, natten etter eksamensfesten, møtes Emma og Dexter for første gang. Dagen etter skal deres veier skilles. Tror de. I stedet blir den første natten begynnelsen på et forhold ingen av dem helt vet hva er. I En dag får vi møte dem igjen den 15. juli hvert eneste år i tjue år framover, og se hvordan både forholdet, de to hovedpersonene og verden rundt dem forandrer seg over tid. Resultatet er en annerledes og sjarmerende kjærlighetsroman, og et portrett av de siste tiårene.

Mammutpris: kr 99,– (før 349,–)

(BOK365 i samarbeid med ARK)