Fem romaner som gir julestemning

Hvordan få julestemning? Det kan vi fortelle deg: Tenn et lys, fyll koppen med gløgg og sett deg til rette med en god bok.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det er ikke bare Love Actually, julesanger og lukten av pepperkaker som gir julestemning, det finnes mange bøker som gir deg den helt spesielle julefølelsen også.

Tror du oss ikke? Les en av disse!

Fem romaner som gir julestemning

Juleoratoriet av Göran Tunström

En juleklassiker som både gjør vondt og godt. Romanen er rørende, praktfull, morsom og dyp – en klassiker og et regelrett mesterverk. Juleoratoriet ble først utgitt i 1983, fikk Nordisk råds litteraturpris i 1984, ble filmatisert i 1996 og er elsket av generasjoner.

Idet du begynner å lese denne strålende fortellingen, er det ingen vei tilbake. Du sluker den, ord for ord. Du vil ønske å nyte den langsomt, porsjonere den utover, men du klarer ikke motstå. Trangen til å lese videre blir for stor.

Og når det er over, så … vel, det er aldri helt over med denne boka. Den blir med deg resten av livet.

Les mer om boka i ARK-bloggen her.

Juleoratoriet, julestemning mellom permene

Kjøp romanen Juleoratoriet her

 

En dag i desember av Josie Silver

En dag i desember er den hjertevarmende og intenst rørende kjærlighetshistorien du har ventet på og ønsker å forsvinne inn i for alltid.

Laurie er temmelig sikker på at kjærlighet ved første blikk ikke skjer i virkeligheten, bare på film. Så, gjennom en duggete bussrute en snøfylt desemberdag, ser hun mannen hun umiddelbart skjønner er «Den ene». Blikkene deres møtes og et øyeblikk av ren magi oppstår, før bussen kjører videre.

Laurie tror ikke hun noensinne vil se ham igjen. Men på en julefest året etter, blir hun presentert for bestevenninnens nye kjæreste, og det er selvfølgelig ham, mannen hun så fra bussen. Jack. Laurie er bestemt på at det ikke kan bli de to. Men hva om skjebnen har andre planer? Hva om en dag i desember faktisk kunne endre alt?

«Herlig, oppslukende lesing (…) Bøkenes svar på Love Actually» VG

En dag i desember

Adventsgaven av Jenny Gladwell

Bli med fra Oslomarka til Trafalgar Square i en romantisk fortelling om kjærlighet, vennskap, heltemot og juletrær, fylt av den nordiske julens lune sjarm.

Journalisten Jane Brook sendes til Norge for å skrive om Skogens dronning – juletreet som Oslo gir til Londons befolkning hver vinter. En uke på fine hoteller og førjulsfeiring venter, i selskap med blant andre den kjekke TV-personligheten Philip Donelly.

Jane er skeptisk til det hele, men det jo også være akkurat dette hun trenger for å lindre kjærlighetssorgen hun opplever akkurat nå. I de dype og snøfylte skogene finner Jane imidlertid også noe annet: gamle brev fra krigens dager mellom en ung soldat og en mystisk ung kvinne. Det siste brevet ender med en lidenskapelig bønn som aldri blir besvart. Bare Jane kan gi denne historien en lykkelig slutt. Og ved å gjøre det, kan det også være at hun endrer sitt eget liv for alltid.

Adventsgaven, julestemning

25 dager til jul av Poppy Alexander

Varmhjertet, sjarmerende og med ørlite grann magi – den perfekte juleboka!

Kate Potter likte julen før i tida. For bare noen få år siden ville hun ha pakket inn julegavene i september og startet julebaksten i november, mens hun telte dagene til jul. Men så ble alt plutselig annerledes.

For det var før Kates ektemann dro ut i krigstjeneste og ikke kom hjem igjen. Nå hater hun desember. Hun er ensom, og sønnen Jack trenger en jul han kan huske. Kate behøver et julemirakel, og hvis det ikke er et på vei, må hun skape sitt eget. Dermed er det klart for nedtelling til tidenes beste jul. Hun har planlagt alt, men man kan ikke planlegge for det uventede …

25 dager til jul, julestemning

Ikke bare til jul av Natalie Cox

«Spekket med humor og julestemning.» Library Journal

Charlie hater julen. Singel, midlertidig hjemløs og med en mild hjernerystelse aner hun at årets jul vil bli en av de verste.

Kjæresten har forlatt henne. Moren har reist utenlands med sin nyeste ektemann. Charlies plan om en alenejul i London gikk fløyten da en gasslekkasje gjorde leiligheten ubeboelig.

Så ringer telefonen. Kusinen Jez skal til Grønland i julen, for å møte en mann hun har truffet på nett. Kan Charlie passe på kennelen hennes? Der bor en umake forsamling: en gravid Beagle, en døv Grand Danois og liten spisshund med stort ego. Charlie er en byjente, hun er ikke vant til hunder og trenger hjelp. Den lokale veterinæren må stadig trå til. Men hvorfor er han så irriterende? Har han noe å skjule?

Livet på landet ble helt annerledes enn Charlie hadde tenkt og julen ble mye bedre enn sitt rykte.

Ikke bare til jul