Fem høsttips for barn og unge

Bokhøsten byr på all slags stas. Her er fem ferske boktips for barn og unge!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Skoa er blaute, luggen klistrer seg til panna, fingrene er frosne – du, det er lov å lese ei bok inne i varmen i stedet!

Når unga er lei av blåst og regn, er det fint å ha noen ekstra gode bøker å by på, inne i ei lun stue, under et mykt pledd.

Her er fem ferske boktips til barn og unge

Jenteboka: Nina og Ellens guide til puberteten av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl

Jenteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger. De kjenner jentekroppen ut og inn, og står også bak boka Gleden med skjeden.

De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for jenter fra 9 til 16 år.

Denne boka gjør at jenter ikke lenger trenger å google seg frem til svar på de viktige spørsmålene de har – og risikere å få helt feil svar. Altså, en viktig bok!

Jenteboka, boktips for barn og unge

 

Navnebringeren av Maja Lunde

Du har hørt om Julenissen, Påskeharen og Tannfeen, men har du hørt om Navnebringeren? Ikke mange kjenner til ham, selv om det er han som gir alle barn navn.

Det er fordi han er så sjenert. Navnebringeren bor i sprekken mellom hav og himmel. I hagen hans blomstrer navnene, og hver dag reiser han ut i verden med navneblomster til nyfødte barn.

Livet er fredelig og trygt. Men en dag skjer noe fryktelig: et barn er i ferd er med å få feil navn. Navnebringeren må trå til og gjøre noe han er ordentlig redd for.

Denne vakre og stemningsfulle boka av Maja Lunde og Hans Jørgen Sandnes er en flott gave til både barsel, dåp og navnefest, og til alle barn som lurer på hvordan de har fått navnet sitt.

Navnebringeren, Maja Lunde, boktips for barn og unge

Skilpaddekanonen av Boobie Peers

Endelig skriver Bobbie Peers for yngre lesere. Oppdagerklubben er perfekt for barn fra 8 år. Historiene om Ella og Felix på eventyrlige oppdagelsesreiser er oppfinnsomme eventyr som er lette å lese.

Dette universet er et lekent og sprelsk bakvendtland der barnas fantasi redder dem fra både skumle pirater og robotmonstre.

Skilpaddekanonen

Boktips for voksne – romaner som glimrer i høst

Harry Potter og Ildbegeret av J.K. Rowling

Den prisbelønte illustratøren Jim Kay tar magien til nye høyder i denne nydelige, gjennomillustrerte utgaven av J.K. Rowlings Harry Potter og Ildbegeret.

«Jeg elsker å se Jim Kays tolkning av Harry Potters verden, og jeg føler meg beæret og takknemlig for at han fortsetter å låne talentet sitt til den.» J.K. Rowling

Harry Potter og ildbegeret boktips for barn og unge

 

Operasjon Radius av Jørn Lier Horst

Sykkelen til Oliver sykkel blir stjålet. Det viser seg at profesjonelle sykkeltyver er på ferde, men Tiril, Oliver og Åtto stikker kjepper i hjulene for dem.

Radius er navnet på avstanden fra midten av en sirkel og ut til kanten. Tiril, Oliver og Åtto har funnet sirkelen tyvene opererer innenfor. Nå må de bare finne tyvene også.

Operasjon Radius, boktips for barn og unge