Fem forfatteres ferske favoritter

Fem forfattere fikk følgende utfordring: Hvilken var den siste boken som virkelig gjorde inntrykk på deg?

Publisert: Skrevet av: BOK365

Her er svarene deres:

Jørn Lier Horst:

– Da må vi tilbake til bokhøsten, og Berge av Jan Kjærstad. En fascinerende og intellektuelt utfordrende roman om hvordan behovet for å forstå og forklare grusomme forbrytelser kan komme i veien for den ofte enkle sannheten.

Vigdis Hjorth:

Svenske gummistøvler av Henning Mankell. For meg var den spesiell fordi den foregår i skjærgården der min familie hadde sin «opprinnelse», på den lille gruveøya Fångø utenfor Gryt. De var gruvearbeidere der. Henning hadde sommerstedet sitt der. Vi snakket mye om det. Boka er fantastisk. Hans siste. Det er så leit at han døde.

Ingebjørg Berg Holm:

– Tiril Broch Aakres Redd barna er virkelig, virkelig god. Jeg har i det siste lest mange fine romaner om foreldre i krise, og de glir over i hverandre for meg.  Men denne skiller seg ut. Billedbruk og språk er følsomt brukt i en stramt komponert fortelling som sank rett inn i meg. Jeg har den i meg ennå.

Gunnar Staalesen:

– Jeg tenker fremdeles med glede tilbake på Torkil Damhaugs Glasshjerte, som jeg leste tidligere i vinter. Med psykologisk innsikt og en stor evne til å skape gode plot, er han nok den av mine norske kolleger jeg leser med størst glede for tiden, sier Gunnar Staalesen.

Selma Lønning Aarø:

– Jonas Hassen Kehmiris Alt jeg ikke husker. Til tross for tittelen, har den hengt igjen meg lenge etterpå. Samuel er død, for egen hånd eller i en ulykke. Vi møter en forfatter som forsøker å rekonstruere livet hans. Det er imponerende hvordan Khemiri får fram nyansene hos «intervjuobjektene». Hvor vanskelig er det ikke å komme forbi seg selv når man skal fortelle om andre?