Fem ferske krimnyheter

Start det nye året med gåsehud og høy puls!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det nye året byr på ferske krimnyheter – la høy puls og nervepirrende spenning legge lista for et godt bokår.

Er det hardt å starte det nye året? Krim får opp pulsen og vekker de små grå. Da får du både underholdning og hjerneboost på hver side!

Fem blodferske krimnyheter

Dukken av Yrsa Sigurdardóttir

Ny krim fra en av Nordens beste krimforfattere!

En gammel dukke, dekket av rur, følger med fangsten i et fiskenett. Samme kveld blir kvinnen som tok med dukken hjem, funnet død. Fem år senere flyter rester av kroppsdeler til havets overflate. Identifiseringen av kroppsdelene er vanskeligere enn antatt, og samtidig blir politimannen Huldar involvert i etterforskingen av drapet på en uteligger.

Psykologen Freyja dras inn i undersøkelsene etter anklager om overgrep på en barnevernsinstitusjon. Sakene viser seg å være knyttet sammen av et vitne, som ingen kan finne: jenta som fikk moren sin til å plukke opp dukken fra havet.

Dukken av Yrsa Sigurdardottir, ferske krimnyheter i ARK-bloggen

Kjøp Dukken her

Skyggejegeren av Camilla Grebe

En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir en kvinne funnet død, på eksakt samme måte. Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene.

Kåret til årets beste svenske krim 2019 av Svenska Deckarakademin.

«Spennende, elegant og overbevisende (…) Grebe skriver uhyggeskapende, har originale metaforer – og hun har skapt en krim som sitter akkurat der den skal.» VG

Skyggejegeren

Kjøp Skyggejegeren her

De beste krimbøkene i 2019

Sløve hester av Mick Herron

Første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut.

Sjefen for avdelingen er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig – og, skal det vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.

«Halvfull hyllest til en mester (…) eminent britisk humor» VG

Sløve hester, ferske krimnyheter i ARK-bloggen

Kjøp Sløve hester her

Lupus av Jens Henrik Jensen

Åndeløs spenning, politikk og moralske dilemmaer i fjerde bok om Oxen.

Blant nyårets krimnyheter er det mange fans som har ventet på denne. Og den skuffer ikke!

Lupus, ferske krimnyheter

Kjøp Lupus her

Den tause pasienten av Alex Michaelides

Alicia Berenson skriver dagbok for å utløp for følelsene sine, men kanskje aller mest for å berolige ektemannen sin. Det siste hun vil, er å være til besvær for ham eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord.

Seks år etter tragedien dukker det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove, der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart.

«Den beste psykologiske thrilleren siden Gone Girl og Piken på toget.» Aslak Nore, Aftenposten A-magasinet

Den tause pasienten, ferske krimnyheter 2020

Kjøp Den tause pasienten her