Fem byttetips blant de beste barnebøkene i 2019

Fikk dere mange like barnebøker til jul i år?

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vi har byttetipsene til deg som trenger å finne frem i villniset av fantastiske barnebøker som ble gitt ut i 2019.

Det var et år med fantastiske leseropplevelser for barn, og vi har plukket ut fem av dem!

Fem byttetips innen bøker til barn

Harpa av Audhild Solberg

Harpa er en intens, skremmende og fascinerende spenningsroman – og barnas egen favoritt! Vinner av ARKs barnebokpris 2019.

Agnes skal tilbringe høstferien i den lille bygda Elverdal og ser for seg en kjedelig uke. Fetteren Sindre vil heller henge med kameraten Ben, og nabojenta Tyra har nok med sine egne ting. Men da de fire tenåringene oppdager noe fryktelig i skogen, endrer alt seg. Det er noe som ikke stemmer i Elverdal. Noe uhyggelig de ikke kan forstå. Så forsvinner en av dem …

«Solberg har et lettlest språk med en avslappet lystig tone. I Harpa er det både kjærlighet, tenåringsproblemer og sjalusi – pluss tette spenningskurver og mye dramatikk.» Dagbladet

Harpa

Kjøp Harpa her

Hvordan lager man en baby? av Anna Fiske

En unik hjelp for småbarnsforeldre med nysgjerrige barn!

Anna Fiske tar for seg spørsmålene alle barn lurer på: Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig? Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser hun helt konkret hvordan man lager en baby, enten det er på den «tradisjonelle» måten eller ved hjelp av prøverør. Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema, og gir foreldre og barn et glimrende utgangspunkt for videre diskusjon.

For barn fra 4 år og oppover.

«En pedagogisk åpenbaring (…) Så sjokkerende direkte, så enkelt, så tilforlatelig og humoristisk. Passe tegneserieaktig med Fiskes karakteristiske strekmennesker, grimme på sitt vis, omgitt av med mye luft og klare, myke farger.» Dagbladet

Hvordan lager man en baby?

Kjøp boka her

Jenteboka: Ellen og Ninas guide til puberteten av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl

Denne boka gjør at jenter ikke lenger trenger å google seg frem til svar på de viktige spørsmålene de har – og risikere å få helt feil svar. Altså, en viktig bok!

Jenteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger, som kjenner jentekroppen ut og inn.

De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er denne boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for jenter fra 9 til 16 år.

«Det er ikke én kjedelig side i denne boka. (…) Det er så fint, klokt og nyttig» VG

Jenteboka

Kjøp Jenteboka her

3 2 1 av Mari Kanstad

Anna ønsker seg verdens fineste kosedyrkanin – men den er ikke gratis, den koster hele femti kroner.

Mormor vet imidlertid råd og fikser sommerjobb til Anna: Hun skal passe på dyrene i fem hus, og få ti kroner for hvert hus. Femti kroner til sammen.

Det er bare det at én slange og to kaniner og tre fugler og fire tomatplanter og fem fisker fort kan bli til én mett slange, én kanin som er borte, ti nye kaninbarn, to fugler, tre visne planter og fem utsultede fisker.

«Tøyer grenser (…) Unik bildebok om tall overrasker (…) kan trygt kåres til en av årets fineste bildebøker» Dagbladet

3 2 1

Kjøp 3 21 her

Operasjon Radius av Jørn Lier Horst

Barnas favorittkrimserie byr på mysterier og god underholdning. Denne gangen blir det helt personlig!

Sykkelen til Oliver sykkel blir stjålet. Det viser seg at profesjonelle sykkeltyver er på ferde, men Tiril, Oliver og Åtto stikker kjepper i hjulene for dem.

Radius er navnet på avstanden fra midten av en sirkel og ut til kanten. Tiril, Oliver og Åtto har funnet sirkelen tyvene opererer innenfor. Nå må de bare finne tyvene også.

Operasjon Radius, boktips for barn og unge

Kjøp Operasjon Radius her