Fem boktips til planlegging av norgesferien

Få det beste ut av norgesferien i år.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Denne sommeren kommer mange av oss til å bruke på å utforske alt det flotte Norge har å by på – kanskje særlig den norske naturen.

Her finner du enda flere tur- og friluftsbøker!

Vi har et stort utvalg bøker fulle av tips og råd om overnatting ute, bilferie, lange og korte sykkelturer, fotturer og herlige naturopplevelser.

Her har vi valgt noen bøker som kan hjelpe deg på veien til å spikre årets sommerferie.

Sove ute: håndbok for netter i sovepose av Marius Nergård Pettersen

En lettlest og konkret «overlevelsesguide» for netter utendørs!

Boka er konkret, variert og fylt med informasjon. Her er alt du trenger å vite om overnattingsformer, nødvendig utstyr, naturopplevelser, utfordringer, planlegging og pakking. Boka er også full av inspirerende turbilder fra hele landet, i tillegg til intervjuer med erfarne utefolk.

Sove ute, norgesferie

Kortreist: 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer av Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng

Legg byen bak deg og dra på kortreist overnattingstur i naturen!

Denne boka beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boka gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din. Du trenger ikke å fly halve landet rundt for å få sterke naturopplevelser. Du finner dem bak huset ditt. Det eneste du trenger å gjøre, er å pakke sekken og velge bort sofaen til fordel for en natt i naturen. Hva venter du på?

Turbyene i boka er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Haugesund, Kristiansand, Moss, Oslo, Sandefjord, Skien, Porsgrunn, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

Kortreist, norgesferie

Norges beste kremtopper av Otto Teksum Lund og Inger Lise Innerdal

De beste toppturene Norge har å by på!

Lyst til å dra på topptur i helga? Denne boka gir deg en superb oversikt over de beste toppturene Norge har å by på – her finner du et frydefullt utvalg godbiter fra det ganske land. Inkludert flotte bilder og kartutsnitt med rute for hver topp!

Bildene og beskrivelsene vil garantert vekke lysten din til å pakke sekken, dra på deg turskoene og løpe ut døra. Eller du kan nyte turene mens du sitter i godstolen med noe varmt i koppen og fantaserer om neste topptur.

Forfatterne har vært på over 2000 toppturer og har valgt kremen av alle disse til denne boka. Turforslagene har god spredning i både ferdighetsnivå og geografi. Enhver av toppene kan nås med vanlig turutstyr. Alle turene er klassifisert med utgangspunkt i den nye nasjonale standarden for gradering av fotturer, så det er lett å velge tur etter nivå.

God tur!

Norges beste kremtopper, norgesferie

Norges beste tureventyr av Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng

Drømmer du om å oppleve Norges mektigste natur og vakreste turstier? Denne boka tar deg med over spisse tinder i Jotunheimen, over Hardangervidda og Jostedalsbreen, gjennom Femundsmarkas dype skoger og til nærmarka der du bor. Kanskje er eventyrene nærmere enn du tror?

Bokas detaljerte turbeskrivelser gjør det enkelt for deg å planlegge og gjennomføre din neste turopplevelse. Boka beskriver et unikt mangfold av turer i alle landsdeler – fra dagsturer til ukesturer, på kjente og ukjente stier, og på vandring gjennom Norges mest populære nasjonalparker. Dette er turer alle kan klare!

Hege og Stine Schultz Heireng deler sine erfaringer og høydepunkter fra et langt og variert friluftsliv. Søstrene gir levende skildringer fra sine beste øyeblikk i naturen, og leseren inviteres med inn i eventyret.

Norges beste tureventyr, norgesferie

Norges beste sykkelturer av Sissel Jenseth

Endelig en bok som tar for seg de beste sykkelturene i Norge. Disse 45 turene tar deg fra fjell til fjord, over vidder og langs kysten. Både korte og lange turer, for syklister i alle aldre.

Boka inneholder 45 turer som bringer deg fra fjell til fjord, gjennom setertrakter og over vidder, langs nydelig kystlandskap og med mulighet for en rekke herlige øyhopp. Dette er en bok for barnefamilier, og for unge og eldre som ønsker se landskapet med hendene på styret og føttene på pedalene. Man kan gjerne også kombinere syklingen med toppturer, kajakkpadling og båtturer etc.

Dette er rett og slett det beste Norge har å by sykkelturisten på. Boka inneholder dagsturer, helgeutflukter og ukesturer. Flere turer kan settes sammen til lengre etapper. Kart og bilder viser deg hvor og hvordan.

Kast deg på sykkelen og erobre Norge et tråkk om gangen!

Norges beste sykkelturer, norgesferie