Fem boktips i sommervarmen

Når sola skinner og fuglene kvitrer, våkner leselysten for fullt.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Da er det viktig å ha bunkret opp med godt lesestoff du kan kose deg med hele sommeren gjennom.

Vi vet hvor viktig det er med gode leseropplevelser i ferien, derfor har vi valgt ut fem nye bøker du garantert vil elske.

Fem boktips i sommervarmen

Becks siste sommer av Benedict Wells

«Helt perfekt sommerbok!» VG

Becks liv er ikke særlig misunnelsesverdig. Musikerkarrieren gikk i vasken, jobben som lærer er gudsjammerlig kjedelig, og kjærlighetslivet er en katastrofe. Men så oppdager han outsideren Rauli Kantas fra Litauen i klassen sin – et musikkgeni som både synger og spiller elgitar som en gud.

Som manager for denne mystiske gutten prøver Beck en siste gang å bevise noe for seg selv, men han har ingen anelse om hva han begir seg ut på …

Becks siste sommer er en tragikomisk roman om tapte sjanser og gamle drømmer, om kjærlighet, Bob Dylan og en roadtrip til Istanbul. Om en magisk sommer der alt synes mulig igjen – og der alt står på spill.

Boka er snål, morsom, klok og rørende – glimrende sommerlektyre!

Becks siste sommer

Min mørke Vanessa av Kate Elizabeth Russell

«A package of dynamite» Stephen King

En knyttneve av en #metoo-roman og en snakkis verden rundt.

«Årets beste roman hittil (…) Denne metoo-boka sitter som et skudd» Dagbladet

2000: Vanessa Vye er 15, hun er smart, ambisiøs, sårbar og lengter etter å bli voksen. På skolen møter hun den 42 år gamle karismatiske engelsklæreren Jacob Strane. Vanessa føler seg sett.

2017: Vanessa kontaktes av en annen av Stranes tidligere studenter, som har anmeldt ham for seksuelle overgrep og vil ha støtte. Vanessa står overfor et umulig dilemma: Skal hun tie stille, fast i troen på at det hun og Jacob hadde var frivillig og helt spesielt? Eller er det faktisk slik at mannen hun elsket, og som fremdeles preger livet hennes, ikke tilba bare henne – at hun faktisk er et offer, blant mange andre?

Minner og traumer kolliderer i Vanessas hode mens hun den tilbake på den voldsomme spenningen hun opplevde i forholdet til læreren sin. Var det ikke ekte kjærlighet, likevel?

Min mørke Vanessa

Tre kvinner av Lisa Taddeo

Tre kvinner av Lisa Taddeo er en av de mest omtalte, amerikanske romanene som ble gitt ut i fjor. Nå er den endelig utgitt på norsk, og kritikerne her til lands gir den tommelen opp.

«Oppslukende og frustrerende om kvinnelig sex (…) En av fjorårets mest omtalte, amerikanske bøker gjør sterkt inntrykk» VG

Tre kvinner er en medrivende og uforglemmelig bok om begjær og lengsler, som svært mange kvinner vil kjenne seg igjen i.

Tre kvinner

Skyggedanseren av Sara Omar

Sara Omar gjorde stor suksess med Dødevaskeren i 2018, og i oppfølgeren Skyggedanseren gir hun oss en vel så hardtslående og minneverdig historie.

«… skildrer et helvete av et liv for en liten jente, så regn ikke med å få sove etterpå.» VG

Skyggedanseren er en roman om en utsatt jentes ensomme, harde kamp for å unnslippe barndommens mørke og finne frihet i et nytt liv langt mot nord.

Skyggedanseren

Showtime! av Henrik Langeland

«Ingen gjør dette bedre enn Langeland.» Anita Krohn Traaseth, kampanje.no

Endelig er Christian «Wonderboy» von der Hall tilbake, nå toppsjef i Norges ledende eventbyrå. Han nærmer seg 60 og har endelig skjønt at det finnes noe enda viktigere enn penger og makt, og det er kjærlighet. Eller som Christian gjerne kaller det: underholdning.

«Lattervekkende og lettlest (…) Henrik H. Langeland innfrir forventningene med sin tredje roman om den tilsynelatende vellykkede forretningsmannen Christian von der Hall. (…) Showtime! er en humoristisk og lettlest bok, der graden av samfunnssatire er pirrende obskur.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Forfriskande frå Langeland (…) Henrik H. Langeland er god til å skru saman ei spennande historie. Vi veit ikkje før på dei aller siste sidene korleis det gå. (…) Både Christian von der Hall og Henrik H. Langeland er i mål med ein trilogi om tidleg 2000-tal som allereie er i ferd med å få eit historisk preg. Det er bra jobba.» Marta Norheim, NRK

«Boken flyter over av treffsikker og fornøyelig tidskoloritt. (…) Alt i alt er Showtime! en vellykket avslutning på trilogien. Skjønt avslutning? Selv om forlaget lanserer dette som finalen, tør jeg vedde 5000 dollar på at Showtime! ikke blir det siste vi ser til von der Hall» Jonas Hansen Meyer, Aftenposten

Showtime!