Fem boktips for barn og unge fra maisalget

Humla suser, sola skinner og maisalget er breddfullt av fantastiske barnebøker.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det bugner av fantastiske bøker for barn og ungdom i årets maisalg. Dette er perfekte bøker for regnfulle vårdager og varme dager i hagen.

Se hele utvalget på ark.no her

Vi har valgt ut noen av våre favoritter blant nyhetene fra i fjor. Dette er gode tips til deg som ikke er helt sikker på hva du er på utkikk etter.

Fem boktips til barn og unge fra maisalget

Harpa av Audhild Solberg

Harpa er en intens, skremmende og fascinerende spenningsroman – og barnas egen favoritt! Vinner av ARKs barnebokpris 2019.

Agnes skal tilbringe høstferien i den lille bygda Elverdal og ser for seg en kjedelig uke. Fetteren Sindre vil heller henge med kameraten Ben, og nabojenta Tyra har nok med sine egne ting. Men da de fire tenåringene oppdager noe fryktelig i skogen, endrer alt seg. Det er noe som ikke stemmer i Elverdal. Noe uhyggelig de ikke kan forstå. Så forsvinner en av dem …

«Solberg har et lettlest språk med en avslappet lystig tone. I Harpa er det både kjærlighet, tenåringsproblemer og sjalusi – pluss tette spenningskurver og mye dramatikk.» Dagbladet

Harpa

Hvordan lager man en baby? av Anna Fiske

En unik hjelp for småbarnsforeldre med nysgjerrige barn!

Anna Fiske tar for seg spørsmålene alle barn lurer på: Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig? Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser hun helt konkret hvordan man lager en baby, enten det er på den «tradisjonelle» måten eller ved hjelp av prøverør. Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema, og gir foreldre og barn et glimrende utgangspunkt for videre diskusjon.

For barn fra 4 år og oppover.

«En pedagogisk åpenbaring (…) Så sjokkerende direkte, så enkelt, så tilforlatelig og humoristisk. Passe tegneserieaktig med Fiskes karakteristiske strekmennesker, grimme på sitt vis, omgitt av med mye luft og klare, myke farger.» Dagbladet

Hvordan lager man en baby?

Jenteboka: Ellen og Ninas guide til puberteten av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl

Denne boka gjør at jenter ikke lenger trenger å google seg frem til svar på de viktige spørsmålene de har – og risikere å få helt feil svar. Altså, en viktig bok!

Jenteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger, som kjenner jentekroppen ut og inn.

De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er denne boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for jenter fra 9 til 16 år.

«Det er ikke én kjedelig side i denne boka. (…) Det er så fint, klokt og nyttig» VG

Jenteboka

Følg med nå av Trygve Skaug

Poesi til ungdommen! Følg med nå er en praktfull poesibok for ungdom – om sex, angst, vennskap og mye mer.

«Skaug åpner lyrikkrommet til nye grupper som den tradisjonelle dikterstanden lenge har valgt å overse. (…) Skaug skriver kort og direkte. Han treffer med dette raskt en nerve, nesten som grunnlaget er for Instagram, uten at dette skal brukes til å desavuere ham, verken som dikter – eller artist.» Anders Neraal, Bok365.no

Følg med nå

Insektenes hemmeligheter av Anne Sverdrup-Thygeson

En fantastisk barnebok om snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt oss.

Bli med på oppdagelsesferd i insektenes verden! I denne boka finner du fortellinger om insekter som lever i Norge, enten det er nede i vannet i sjøer og bekker, i skogen, i hagen din eller inne i huset ditt. Du kan lese om mygglarver som puster med snorkel, og om maur som melker bladlus for sukkervann. Du lærer hvordan flua klarer å gå opp ned i taket på rommet ditt, hvorfor myggstikk klør og hvilket insekt som faktisk var det aller første dyret i verdensrommet. Dessuten får du fortellinger om de rareste småkrypene i verden.

«Gi denne boka til alle barna du kjenner. Terningkast: sju!» Fjell og Vidde

Insektenes hemmeligheter