Fem bøker som kan endre livet ditt

Trenger du et lite spark i rumpa for å endre livet ditt til det bedre?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Iblant trenger du litt hjelp til å endre livet til det bedre, om det så er for å sove bedre, spise sunnere, ta bedre valg – eller skille gode råd fra dårlige.

Det er ikke alltid like enkelt å nå målene du har satt seg, eller finne den rette fremgangsmåten.

Da kan det være nyttig å få litt hjelp, en slags bruksanvisning for deler av dette livet som vi alle forsøker å gjøre det beste ut av.

Her har vi fem boktips til deg, som kan gjøre livet ditt litt bedre.

Kanskje du er frisk? av Kaveh Rashidi

Kanskje du er frisk?

Kjøp Kanskje du er frisk? her

En positiv og opplysende bok om alt du ikke trenger å bekymre deg for!

«Nådeløst angrep på alternativbransjen.» Dagbladet

Nordmenn har aldri vært friskere, men bruker likevel mer tid og penger enn noen gang på å bli enda sunnere. Tenk på alt du gjør for å holde deg frisk. Fra kosthold og trening, til medisiner fra legen, eller naturlige kosttilskudd. For ikke å snakke om alt vi unngår for helsas skyld – en dag er det rødt kjøtt og poteter som er farlig, den neste er det strålingen fra høyspentmaster.

Blir vi egentlig friskere av å følge alle rådene? Media, blogger, reklame og Google bombarderer oss med helseinformasjon. Alternativ medisin tjener milliarder på vår frykt og dårlige samvittighet. Kaveh Rashidi skal lære deg å skille de gode rådene fra de dårlige. Dette er en skarp og viktig bok som viser at du kan bli friskere simpelthen ved å legge lista for hva som er «friskt nok» litt lavere.

Handlekraft: Få gjort det du vil av Kristian Hall

Handlekraft, endre livet ditt til det bedre

Kjøp Handlekraft her

Vil du skrive en bok, bli en bedre prosjektleder, bli fotballtrener eller bare ryddigere? Uansett hva du ønsker å få gjennomført, på jobben eller hjemmebane, stort eller lite, er grunnverktøyene de samme. Gjennom 15 konkrete steg i denne boka lærer du å bli mer handlekraftig.

Les blogginnlegg fra forfatteren her

Når du har gått alle stegene, jobber du smartere enn før, du utsetter mindre og prioriterer bedre, du blir mer produktiv og effektiv, du blir en bedre problemløser og du vil vite hvor du skal få hjelp når du møter motgang.

Helseplanen: Fire søyler til et liv i balanse av Rangan Chatterjee

Helseplanen, endre livet ditt til det bedre

Kjøp Helseplanen her

En inspirerende bok om hvordan du enkelt kan ta kontroll over egen helse. I denne internasjonale bestselgeren viser den anerkjente legen Rangan Chatterjee hvordan små endringer i hverdagen kan gjøre oss friskere.

Les blogginnlegg fra forfatteren her

Nøklene er hvile, mat, bevegelse og søvn – og å finne balansen mellom disse. Boka er basert på nyskapende forskning og viser hvordan du enkelt kan gå frem for å gjøre endringer i livet ditt. Chatterjee anbefaler for eksempel minst et kvarters egentid hver dag, regelmessig søvn, flere gåturer i hverdagen, og periodisk faste.

Søvnskolen: 6 uker til god søvn av Lina Elise Hantveit og Line Rustberggaard

Søvnskolen

Kjøp Søvnskolen her

«Kort, oversiktlig og lettfattelig, og tipsene like enkle som de er logiske» Dagbladet

Lina Elise Hantveit og Line Rustberggaard har hjulpet hundrevis av mennesker til endelig å få god søvn. I denne boka får du deres effektive og godt dokumenterte søvntips.

Om du følger forfatternes opplegg trinn for trinn, vil du løpet av seks til åtte uker oppleve å få god søvnkvalitet. Du blir rett og slett en bedre utgave av deg selv!

Les blogginnlegg fra forfatterne her

I boka lærer du å bli oppmerksom på dine egne søvnstrategier slik de er i dag, og du blir motivert til endring og til å bryte uheldige søvnmønstre. Forfatterne forteller konkret hva du skal gjøre annerledes for å sove bedre, enten du er plaget med for lang innsovningstid, hyppige oppvåkninger, dårlig søvnkvalitet eller for tidlig oppvåkning om morgenen. Du får også gode tips til hva du kan gjøre med vanskelige tanker, smerter og uro.

Selvforsvar mot overvekt av Øyvind Torp

Selvforsvar mot overvekt, endre livet ditt til det bedre

Kjøp Selvforsvar mot overvekt her

Norske kostholdsråd har lenge basert seg på en enkel teori: spis mindre og mosjoner mer. Men hvorfor fungerer det så dårlig i praksis?

I denne boka forklarer lege Øyvind Torp hvordan du ved å spise riktig med hormonmetoden effektivt kan gå ned i vekt og få bedre helse. Nyere internasjonal forskning viser at hormoner har en større innvirkning på vektregulering enn vi tidligere har trodd. Når du kjenner vekthormonenes hemmeligheter, kan du gi kroppen din riktige signaler med rett mat slik at fettforbrenningen øker og vekten blir normal igjen.

Torp deler både sine egne og pasientenes erfaringer med metoden. Ved å følge legens ti enkle grep kan du bli frisk og slank – én gang for alle. Hormonmetoden er særlig nyttig mot overvekt, diabetes type 2, høyt blodtrykk, kroniske smerter, PCOS, irritabel tarm, betennelser og hjerte- og karsykdommer.

«Denne boken anbefales til alle som er opptatt av helse.» Dr. Sofie Hexeberg