Fem av sommerens beste krimtips

Krim om sommeren er like viktig som iskrem og bading – kanskje til og med viktigere.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det bugner av god krim i butikkene våre nå, så derfor tenkte vi det kunne være nyttig med noen krimtips fra hjemmekontoret til ARK-bloggen.

Nordmenn elsker krim – mørk krim, blodig krim, lett og munter krim, all slags krim.

Her får du fem krimtips for enhver type krimelsker

Gråsonen  av Jan-Erik Fjell

Harald Uteng er pensjonert Kripos-etterforsker, og en legende i norsk politi. Helt uventet kontakter han en journalist for å lage podkast om drapet på 17 år gamle Malin Rekve i Aremark i 1991, men Uteng blir funnet druknet like før podkasten skal slippes.

«Helstøpt roman med spenning, driv, godt og variert språk» Tvedestrandsposten

Anton Brekke, som var ung politiaspirant i den lille bygda da Malin ble drept, har ikke mistanke om noe kriminelt før han får høre det upubliserte opptaket. Etter hvert begynner Anton motvillig å lure på om feil person ble dømt den gangen, og at en morder igjen har satt seg i bevegelse.

Unge Emily jobber i Aremarks dagligvarehandel. Hun begynner å få en følelse av at noen holder øye med henne, og at hun er i fare.

Gråsonen, krimtips i sommervarmen

Slagside av Jørn Lier Horst og Thomas Enger

(Kommer 6. juli 2020)

Tredje bok i serien om Alexander Blix og Emma Ramm!

Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin. Slagside er historien om hvordan en drapsmann blir til.

Slagside - Jørn Lier Horst Thomas Enger krimtips i sommervarmen

Ødemark av Stina Jackson

«Debuten var frisk, direkte og drivende. Oppfølgeren fremstår med større litterær spenst og dybde» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Liv har drømt om å forlate bygda Ødemark hele livet sitt. Men hun bor fortsatt i det slitte huset med sin gamle far, Vidar, og tenåringssønnen Simon. Liv arbeider på stedets eneste bensinstasjon og føler blikkene fra naboer og alle kundene som er innom. Alle lurer på hvorfor hun har blitt hjemme hos faren sin, som det ryktes har gjort seg rik på kjøp og salg av skog. Han bruker ikke penger på noe som helst, minst av alt på familien sin, som han holder i et jerngrep.

Enkelte tenker at han kan være et lett bytte, og det går rykter om at han har gjemt hele formuen hjemme i huset. Så blir noen myrdet.

Ødemark er en spenningsroman om tilhørighet, hvor sterke bånd kan være og hvor vanskelig det kan være å bryte opp.

«Stina Jackson har skrevet to krimromaner. Begge er blant de aller beste vår anmelder har lest på flere år.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Ødemark, krimtips i sommervarmen

Hjerteløs av Jørgen Jæger

(Kommer 7. juli 2020)

Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde livet til sin elskede.

Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen. Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant en av sine nærmeste medarbeidere.

Marte Mellingens kropp avviser hjertepumpen som hun går med i påvente av hjertetransplantasjon, og hun er i ferd med å dø i donorkøen. Mens Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde sin kjæres liv, får han et tilbud som han takker ja til. Men noe skurrer underveis. Hvor langt er selv en hedersmann som Ole Vik villig til å strekke seg for å redde livet til kvinnen han elsker?

Hjerteløs

Dronningen av Tove Taalesen

Norges første krimroman med plott fra Slottet!

Hun er dronningen av Norge. Familiens overhode. Makten, tronen og slottet er hennes liv. Kongelige fra hele Europa, samfunnstopper, regjeringen, eliten og kjendiser ankommer Slottet for å delta på en gallamiddag med slottsball. Alle vet at dronningen skal presentere en historisk kunngjøring. NRK, TV2, CNN, BBC og kjendispressen er der.

Hele verden følger med. Plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i et spektakulært kaos. En halsbrekkende jakt på liv og død gjennom slottets verden starter. Noen fra innsiden er desperate etter å gi dronningen og monarkiet et dødsstøt.

Dronningen og de få hun kan stole på, står ansikt til ansikt med den utenkelige muligheten: Alt de lever for, kan gå tapt for alltid, om de ikke klarer å avsløre komplottet i tide. Denne intenst spennende krimromanen tar deg med inn i en lukket verden og lar deg oppleve et slott fra innsiden.

Dronningen, krimtips