Fem anbefalte strikkebøker i maisalget

Strikking er perfekt nå som vårsola har tint opp fingrene våre.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Strikking er ikke bare forbeholdt vinterhalvåret. Sett deg ute i det grønne med et herlig strikkeprosjekt, og kanskje en lydbok på øret?

Her finner du et stort utvalg lydbøker

Det er mange flotte strikkebøker i maisalget i år. Vi har valgt ut noen favoritter til deg her.

Fem strikkebøker fra maisalget

Villmarksgensere av Linka Neumann

Kule villmarksgensere som holder deg tørr og varm!

Strikk tykke og gode gensere med den riktige villmarkslooken. Dette er gensere som holder deg varm og tørr på korte og lange eventyr, uansett vær.

Villmarksgensere, strikkebøker

Kjøp boka her

KlompeLOMPE: Strikkefest av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

KlompeLOMPE gjør strikkingen til en fest!

Enten du er nybegynner eller viderekommende strikker, inneholder denne boka fristende oppskrifter. KlompeLOMPE boltrer seg i nye mønstre, farger og teknikker. Her er et helt kapittel med plagg som er enkle å lage for nybegynneren, og raske for den erfarne. Den som vil prøve seg på noe mer avansert og lekent, finner spennende oppskrifter med strukturstrikk, flerfarget mønsterstrikk og hullmønstre. Klassiske gensere og kofter er også med. Boka inneholder plagg til hele familien. Du kan strikke i tynn delikat tråd eller med fluffy tråd på tykke pinner.

Hva med å prøve et lekent flerfarget leopardmønster på din neste genser, eller teste ut strikk med gulltråd på glamgenseren?

Klompelompe, STRIKKEBØKER

Kjøp boka her

Gustav & Berta: Strikk til baby og barn av Gro Høines Baardsen og Mette Harbo

50 oppskrifter med nydelige design til barn fra 0 til 12 år.

Søtt og romantisk, men med en tøff undertone. I tillegg til flotte plagg til barn, finner du design til voksne. Her er det noe for enhver smak: Flotte gensere, kjoler, hentesett, bukser, jakker, luer og mye, mye mer.

Noen oppskrifter er enkle og andre har høyere vanskelighetsgrad. Plaggene i boka passer til både gutter og jenter, og du får også oppskriften på en lekker kolleksjon til mor/datter og far/sønn.

strikkebøker, Gustav og Berta

Kjøp boka her

Rett og vrang strikking: Bygg opp ferdighetene dine maske for maske med 15 lekre prosjekter av Alina Schneider

Perfekt bok til nybegynnere!

All strikking består egentlig av bare to masker, rett og vrang. Så snart du har lært deg disse to, vil en verden av spennende kombinasjoner, mønstre og teksturer ligge åpen for deg.

I boka presenteres 15 ulike strikkemønstre i detalj. Når du har fått inn en grunnteknikk, får du prøve ut og perfeksjonere den i et stilig prosjekt. Begynn med rillestrikk og glattstrikk, og gå videre til dobbel perlestrikk, ribbestrikk, kurvstrikk, vaffelstrikk og mer sammensatte strukturer.

Rett og vrang strikking, strikkebøker

Kjøp boka her

KlompeLOMPE: Strikk året rundt av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

Strikk til hverdag og fest, året rundt!

I denne strikkeboka fra KlompeLOMPE finner du en hel rekke fantastiske strikkeplagg for store og små anledninger gjennom et år. Strikk en dåpskjole til den aller minste, eller festdrakt til 17. mai for de litt større barna, med festkjole til jente og selebukse til gutt. Her er lette plagg for sommerfest og skolestart, og morsomme strikkeprosjekter som påskegensere til hele familien. Boka inneholder også et eget kapittel med julestrikk. Her er plagg for både små og store barn og til dame og herre. Oppskriftene er i tre vanskelighetsgrader.

Klompelompe strikkebøker

Kjøp boka her