Fattig student – en kokebok for lommeboka

Dette er kokeboka for deg som ønsker å spise godt og billig!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Karen Elene Thorsen, som står bak instagramsuksessen @fattig.student, har samla sine beste tips og menyer i kokeboka Fattig student.

Å spise både godt og billig er interessant for de aller fleste, og særlig for studenter og andre som har lite å rutte med.

Kjøp kokeboka Fattig student av Karen Elene Thorsen, kvinnen bak instagramsuksessen @fattig.student

Når man ikke har energien eller kreativiteten til å variere kostholdet og samtidig spare penger, er det nydelig med en inspirerende bok som dette.

Den gir deg oppskrifter, ukesmenyer, tips og triks for både magen og lommeboka. Og her får du eksempel på en ukemeny fra boka:

Ukemeny fra Fattig student

HANDLELISTE
• 1 boks mais
• 1 boks kidneybønner
• 2 søtpoteter
• 1 pakke potetlomper
• 1 pakke spinat
• 1 pakke cherrytomater
• 1 rødløk
• 1 pakke Baja chicken spice (finnes på Rema 1000 i tacoavdelingen)
• 2 avokadoer
• 1 boks rømme
• 400 gram kyllingfilet
• 1 boks hakkede tomater
• gulost

 

FRA EGET KJØKKENSKAP
havremel/havregryn
1 egg
bakepulver
1 hvitløksfedd

 

Dag 1: Bønne- og søtpotetwraps

Ingredienser:

½ boks kidneybønner
• 1 søtpotet
• 2-3 potetlomper
• ¼ løk
• ½ boks mais
• spinat
• rømme
• 1 hvitløksfedd
• salt og pepper
• olivenolje eller annen olje

Kutt opp søtpoteten i terninger, tilsett litt olivenolje, salt og pepper og stek i ovnen på 200 grader i cirka 15–20 minutter. (Om du
følger ukemenyen, kan du steke den andre søtpoteten i samme slengen for å spare tid. Denne søtpoteten kutter du opp i 4–5 ringer.)

Rømmedressingen: Finhakk en hvitløk og tilsett den i rømmen. Smak til med salt og pepper (Obs! Om du følger ukemenyen, kommer vi til å bruke denne dressingen
i nesten alle middagene, så bruk kun ¼ til denne middagen.)

Hell vannet av kidneybønnene og skyll dem helt til vannet slutter å «boble» (da blir du kvitt all gassen som gir deg luft i magen).

Kutt opp rødløk i små biter – putt løken, mais og kidneybønnene i en bolle sammen med de varme søtpotetbitene og bland sammen. Finn frem potetlompene og fyll dem opp med spinat og
bønneblandingen og topp med rømmedressing!

Søtpotet-wrap fra Fattig student

Dag 2: Spicy kyllingsalat

Ingredienser:

2 kyllingfileter (stek begge, men bruk kun halvparten av kyllingen i denne middagen, og spar resten til neste middag)
• 4 ts Baja chicken spice
• spinat
• 1 avokado
• ½ pakke cherrytomater
• ¼ rødløk
• ¼ rømmedressing
POTETLOMPECHIPS
• 2 potetlomper
• olivenolje
• salt

Kutt opp kyllingen i biter. Hell over krydderblandingen og litt olivenolje og stek i pannen til kyllingen er gjennomstekt.

Pensle potetlompene med litt olivenolje og kutt opp i trekantformer. Strø over litt salt og stek dem i ovnen på 200 grader i 5–8 minutter (følg med hele tiden, da disse fort kan bli brent). Ta dem ut av ovnen og avkjøl. Det er når de avkjøles, at de blir crispy!

Kutt opp grønnsakene og bland sammen alt, inkludert kyllingen, til en salat. Server med rømmedressing og potetlompechips.

Spicy kyllingsalat fra Fattig student

Dag 3: Søtpotetpizza

PIZZABUNN
• 1 søtpotet
• 2 dl havregryn/havremel (ev. annet mel)
• 1 egg
• 1 ts bakepulver
TOPPING
• ½ boks hakkede tomater
• 1 krydret kyllingfilet
• ½ pakke cherrytomater
• ¼ rødløk
• mais
• revet ost
• ¼ rømmedressing

Sett ovnen på 175 grader. Fjern skallet på de ferdigstekte søtpotetene (som du stekte tidligere denne uka) og mos dem. Tilsett havremel (mos havregryn i en blender til det blir til mel), egg og bakepulver og bland sammen til det blir en ‘sticky’ deig/røre.

Bruk våte hender for å spre deigen ut over på et stekebrett med bakepapir. Forstekes i ovnen i cirka 15–20 minutter.

Topp med hakkede tomater, ost, kylling, rødløk, cherrytomater og mais. Stek i ovnen igjen i 15–20 minutter.

Nyt denne digge pizzaen med rømmedressing!

Søtpotetpizza fra Fattig student

Dag 4: Vegetar-enchiladas

• 3-4 potetlomper
• 200 gram kidneybønner
• 2 ts Baja chicken spice
• ½ boks hakkede tomater
• mais
• gulost
TOPPING
• avokado
• 1 hvitløksfedd
• salt og pepper
• rømmedressing

Sett ovnen på 200 grader.

Skyll og rens kidneybønnene. Bland sammen bønnene, hakkede tomater, mais og krydder.

Legg potetlompene i en ildfast form og fyll dem med blandingen. Brett de sammen og topp med ost. Stekes midt i ovnen i cirka 10 minutter, eller til osten har smeltet.

Til topping brukte jeg siste rest av rømmedressingen, og så lagde jeg guacamole. Jeg moste en avokado og tilsatte hvitløk, salt og pepper.

Vegetar-enchilada fra Fattig student