Far og sønn King på norsk

– Faren min får alltid servert en masse rare ideer, men denne elsket han. Jeg tenkte at han skulle skrive boken, men det ville han ikke. Da gjorde vi det sammen, forteller Owen King.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Stephen King har i en årrekke vært en av verdens mest solgte forfattere. Han har skrevet mer enn femti bøker, alle bestselgere over hele verden, og flere av bøkene hans er filmatisert og blitt store kassasuksesser, som It, Carrie og The Shining.

De sovende, Stephen King, Owen King, Juritzen, fantasy, sci-fi

Nå har grøsserforfatteren for første gang skrevet en roman sammen med sønnen sin, Owen, som selv er forfatter og redaktør. Fantasyromanen De sovende (Juritzen) utforsker hva som ville skjedd hvis alle kvinner på jorden sovnet, for å aldri våkne igjen, og dermed etterlot mennene til å styre verden alene.

Et stort og fargerikt epos

I boken rammes verdens kvinner av det mystiske Tornerose-viruset når de legger seg til å sove. Forsøker noen å vekke kvinnene, havner de i en spektakulær og voldelig transe. Det var altså Owen King som ifølge The Guardian lanserte ideen for sin berømte pappa.

De sovende, på hele 700 sider, mottok strålende kritikker da den kom ut i USA i fjor høst. The Times skrev at boken «aldri mister sitt driv eller sin humor», mens Daily Mail trekker særlig frem bokens karakterer og kaller dem «briljante». «Et stort og fargerikt epos», skriver The Guardian, mens USA Today skrev følgende:

«Boken blander sammen Stephen Kings talent til å utforske de mørke sidene ved menneskets natur, med hans yngste sønns evne til å sjonglere flere sjangre og til å utvikle komplekse karakterer. Det siste kapittelet bringer ferdighetene deres sammen i en eksplosiv avslutning.»

Nå har King-fan Brita Møystad Engseth oversatt De sovende til norsk. Originalutgaven heter Sleeping Beauties.