Få oppskrift fra Kakeboka – deilig bringebærostekake

Her får du oppskrift på bringebærostekake fra den nye kokeboka til Tiril Refsum, Kakeboka – enkle plantebaserte kaker for alle!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Kakeboka til Tiril Refsum er en fargerik kokebok full av deilige og enkle(!) raw food-oppskrifter på kaker og annen snacks.

Elsker du kaker, iskrem, shakes og stas, men syns det er litt drøyt å spise for mye av det gjennom uka?

Da er Kakeboka noe for deg. Oppskriftene er plantebaserte, og inneholder verken hvitt sukker eller gluten.

Og ikke trenger du mange ingrediensene heller, for å få deg en real smaksbombe på fatet!

Her finner du oppskrift fra Tiril Refsums første kokebok Rågodt

Vi har fått lov å by deg på en gratis oppskrift fra boka, en smakfull bringebærostekake. Vel bekomme!

 

Oppskrift på raw food-bringebærostekake

Type: rå

Nivå: lett

Forberedelser: 15 minutter

Total tilberedningstid: 1,5 time

Porsjoner: 12

Nøtter: ja

Utstyr: foodprosessor, brødform på ca. 23×10 cm

 

Bunn

2 dl makadamia- eller cashewnøtter

2 dl havregryn

8 tørkede fikener eller friske dadler uten steiner

2 ss agavesirup eller honning

½ ts salt

 

Bringebærkrem

4 dl tinte bringebær

4 dl bløtlagte cashewnøtter

5 dadler

 

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en fast deig. Dekk formen med bakepapir, om den ikke er laget av silikon. Klem ut deigen jevnt i bunnen av formen.

Ha alle ingrediensene til bringebærkremen i en blender, og kjør til en silkemyk og jevn krem.

Fordel kremen i bunnen, og pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske, fryste eller frysetørkede bringebær. Sett kaken i fryseren til den har stivnet.

Tips: Du kan endre smaken på ostekaken ved å bytte ut bær, frukt eller krydder. Det smaker for eksempel godt å bytte ut bringebærene med bjørnebær eller et par spiseskjeer chai kryddermiks

 

NYT!