Et lite stjerneteppe og et reisebrev

Dagens gjesteskribent er forfatter Catherine Isaac, som har vært på norgesbesøk og skrevet et reisebrev til oss.

Publisert: Skrevet av: Catherine Isaac, forfatter (Bastion)

Det er lett å føle seg velkommen i Norge når du er forfatter. Jeg hadde hørt at nordmenn er blant de som leser mest i verden lenge før jeg boardet flyet til Oslo, så det er ikke vanskelig å forstå hvorfor noen som lever av skriver bøker, elsker å besøke dere.

Jeg var i Norge for første gang i 2017, i forbindelse med utgivelsen av Her, nå, alltid. Boken min hadde verdenslansering her, før den ble oversatt til mer enn tjue språk og filmrettighetene ble solgt til Hollywood-studioene Lionsgate og Temple Hill.

Siden det var det første stopp på bokturneen min, ble reisen til Norge et veldig spesielt øyeblikk for meg. Så spesielt, at atten måneder senere gledet jeg meg virkelig til å ta turen igjen for å snakke om den nye romanen min – Et lite stjerneteppe – som kom ut 1. februar i år.

Kjøp boken Et lite stjerneteppe av Catherine Isaac, utgitt av Bastion forlag

Boken handler om en vitenskapsforsker, Allie, som oppdager noe hjemme hos besteforeldrene sine som setter spørsmålstegn ved alt hun tror hun vet om familien sin. Hun begynner å tvile på at mannen som egenhendig har oppdratt henne, faktisk er hennes virkelige far. For å forsøke å avdekke morens ukjente fortid, ansetter hun en privatdetektiv. Svarene hun får, fører henne til Sirmione ved Gardasjøen i Nord-Italia sammen med bestevennen Ed. Det skal vise seg at hemmelighetene som avsløres ikke bare dreier seg om fortiden, men også om Ed og Allie selv.

Jeg har allerede fått flere entusiastiske tilbakemeldinger fra norske lesere via Facebook og Twitter (noe som alltid er en stor lettelse for en forfatter, fordi det til syvende og sist ikke spiller noen rolle om redaktøren eller agenten din liker det du har skrevet – det eneste som virkelig betyr noe er hva leserne synes.)

Jeg tilbrakte noen få, hektiske timer i Oslo, fullpakket med intervjuer som alle fant sted på Grand Hotel. Jeg elsker dette elegante hotellet, med sin fantastiske historie, blanding av tradisjonelle og moderne møbler, og snodige kunstverk (noen av dem får meg til å rødme når jeg går forbi). Jeg fortalte journalister fra både Kamille, KK, Dagbladet og Hjemmet om hvordan jeg fikk ideen til Et lite stjerneteppe: karakterene, temaene, plottet og stedene (nydelige Italia som jeg dro på en herlig research-tur til).  Da intervjuene var over, var det tid for fotografering. Det ble et veldig morsomt øyeblikk da de spurte Mark og meg om å ta noen Valentines-inspirerte bilder!

Catherine Isaac på norgesbesøk med kjæresten.

Catherine Isaac på norgesbesøk med kjæresten.

Hos forlaget signerte jeg så mange bøker at det føltes som om hånden min skulle falle av, og vi spilte inn flere videoer der jeg prøvde å forbedre min norske uttale (jeg mistenker at jeg lyktes dårlig – beklager!).

Etter en travel dag og et raskt klesskift hastet Mark og jeg ned til Aker Brygge i snøværet, og fant oss til rette på en av de koselige restaurantene. Der snakket vi om hvor godt vi og bøkene mine har blitt tatt i mot i Norge. Alle vi har møtt har vært utrolig vennlige og varme, med en briljant tørr sans for humor som en brite som meg vet å sette pris på.

Da flyet vårt skulle gå tidlig neste morgen, var jeg trist over å forlate Oslo etter en slik virvelvindstur. Men turen til flyplassen skulle by på en siste overraskelse. Da jeg gikk på flytoget, tok Mark meg på armen og sa: Se opp! Og der, rett foran meg på skjermen, var det en stor reklame for boken min Et lite stjerneteppe. For en fantastisk avslutning på oppholdet mitt, i det som har blitt en av mine favorittbyer her i verden.