Et knippe nye barnebøker for leseglade barn

Er poden leseglad? En rekke spennende barnebøker har kommet nå i januar. Her presenterer vi deg for et knippe av dem.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Leseglade barn er en fryd å se – det tenker vi enhver forelder er enig med oss i. Og denne lesegleden er det viktig å mate med gode og morsomme bøker som er skrevet på barnas premisser.

Her har vi samlet et lite utvalg bøker som passer ypperlig for jenter og gutter i alderen 6 år og oppover.

Barske bøller gjør gode gjerninger (enten du liker det eller ikke), av Aaron Blabey

(barn 6 til 9 år)

Dette er første bok i en ny lettlestserie fra Fontini Forlag. Her møter du verdens slemmeste gjeng, Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja. Bøllenes største drøm er å bli helter, ved å gjøre gode gjerninger. Og det kan jo umulig gå godt.

«Herr Ulv henvender seg direkte til leseren – på denne måten blir du sugd inn i handlinga. Sammen med vennene sine legger han ut på en reise, for at de skal bli «snille gutter». Både uttrykkene, situasjonene og stemningen er kjempemorsom. Den grafiske utformingen er også verdt å legge merke til – en fryd for øyet! Gleder meg til oppfølgeren!» Grazyna, ARK Østerås

Kjøp boken her

Operasjon sjørøver, av Jørn Lier Horst

(barn 6 til 9 år)

Dette er den andre boken i i Jørn Lier Horst krimserie Detektivbyrå nr. 2 – som raskt har blitt en av landets mest populære serier for barn.

Denne gangen drar detektivene på sjørøverjakt. Tiril og Oliver finner en snodig, gammel tallerken begravet i sanden. Det viser seg at gjenstanden har tilhørt en beryktet sjørøver. Noen dager senere blir tallerkenen stjålet, og barna forstår at de er på sporet av noe digert. Dette er spennende krim for barn, med flotte og fargerike illustrasjoner.

Kjøp boken her

Gutta i trehuset tegner, tenker og tuller i alle etasjene, av Andy Griffiths

(barn 9 til 12 år)

Gutta i trehuset-serien har tatt verden med storm. Bøkene er viltre, absurde og fantastisk morsomme. Dette er en aktivitetsbok der barna kan hjelpe gutta med å skrive fortellinger og tegne en helt egen etasje.

Kjøp aktivitetsboken her

Broren min er en superhelt, av David Solomons

(barn 9 til 12 år)

Denne boken ble kåret til årets beste britiske barnebok i 2016. Og boken har et veldig morsomt premiss: «Broren min er en superhelt. Det kunne vært meg, men så måtte jeg tisse.»

Luke er oppe i trehuset sammen med storebroren sin, Zack. Etter å ha tatt en tissepause, kommer han tilbake til en merkelig situasjon. Broren hans har fått superkrefter, og han liker ikke engang tegneserier. Dette gjør Luke superirritert – det skulle jo vært ham som fikk de kreftene. Men verdener må reddes, og noen må sørge for at Zack ikke tuller det til.

Kjøp boken her