Endelig på norsk!

Colson Whitehead er et navn du skal følge med på, om du leter etter de ekstra gode leseropplevelsene i sommer.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Intuisjonisten er Colson Whiteheads debutroman. Romanen ble utgitt i 1999, og er for første gang oversatt til norsk. Likevel føles det som om den er kommet fra pennen til en erfaren forfatter med et rikt forfatterskap i bagasjen.

I fjor ga Kagge forlag ut Whiteheads sjette roman, Den underjordiske jernbanen, som fikk enormt gode kritikker – og dermed var en norsk fanskare skapt. Denne leserskaren vil trolig øke kraftig i omfang denne sommeren, når Intuisjonisten finner veien til feriekofferter, strandbagger og nattbord.

Les mer om Den underjordiske jernbanen her.

Intuisjonisten er en original og underfundig historie, med en fascinerende hovedperson og en handling konstruert omkring et uvanlig tema: heiskontrollører.

Kjøp romanen Intuisjonisten av Colson Whitehead

Lila Mae Watson arbeider som heiskontrollør i en fiktiv by, der skyskraperne representerer den moderne tid – mens heisen er det pumpende hjertet som holder ideen i live.

«Magisk» San Francisco Chronicle

Lila Mae er landets første svarte, kvinnelige heiskontrollør. Hun er også en av de beryktede intuisjonistene i heiskontrollørlauget – en person som bruker intuisjonen i sitt daglige virke som heisinspektør. Der de andre, såkalt empiriske heiskontrollørene, gjør jobben manuelt, finner intuisjonistene feil og mangler ved kun å lytte til heiskonstruksjonen og mekanismene i den.

«Genial» New York Times Book Review

Da en av heisene Lila Mae har ansvaret for, en dag raser i bakken, går det opp for henne at hun er havnet midt i en maktkamp og blitt offer for et komplott. Hun må forsere store farer for å komme til bunns i saken.

Intuisjonisten er fascinerende, spennende, vanvittig godt skrevet – rett og slett en god bok. Vi gleder oss til mer Colson Whitehead fremover – mye mer!