Endelig – David Walliams første bok i norsk språkdrakt

Den første boka til David Walliams er endelig oversatt til norsk. Walliams har hatt stor suksess med fantastisk morsomme barnebøker om snodige og elskverdige karakterer det er vanskelig ikke å bli glad i.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Gutten i kjolen er intet unntak. Det en hjertevarm, klok og hylende morsom beretning om å våge å være annerledes – våge å være seg selv.

Dennis er den beste fotballspilleren på skolen. Han elsker fotball, men han elsker også kjoler. Og han ønsker å leve denne lidenskapen fullt ut. Men det er ikke så enkelt for en gutt på tolv år. Hva vil rektor, faren hans og de andre guttene på fotballaget si til det?

gutten_i_kjolen_DavidWalliamsIllustrasjonDennis prøvde alt som fantes i Lisas garderobe den ettermiddagen. Gullsko, sølvsko, røde sko, grønne sko, støvler, store håndvesker, konvoluttvesker, bluser, langre flagrende skjørt, miniskjørt, øreringer, øreringer, armringer, store hårstrikker, sommerfuglsmykker, og til og med en tiara. «Det er urettferdig», sa Dennis. «Jentene har alle de fine tingene!» «Her inne gjelder ingen regler», lo Lisa. «Du kan være akkurat hvem du vil, Dennis.»

At både Dennis, storebroren og faren på ulike vis er sterkt preget av at moren forlot dem noen år tidligere, gjør ikke tilværelsen enklere. Strengt tatt er det kanskje heller grunnen til at livene deres er litt kompliserte og tar noen vendinger de ikke alltid forutser.

Boka er illustrert av Quentin Blake, den selvsamme illustratøren som ga en ekstra dimensjon til Roald Dahls bøker. Som i Roald Dahls univers, tilfører han på mesterlig vis også her et ekstra lag med liv, humor og dybde til historien. Walliams og Blake utfyller hverandre på et intelligent og særs underholdende vis, og forhåpentlig vil vi fortsatt se mye av dem fremover.

Denne boka er David Walliams syvende bok oversatt til norsk. Forfatteren er også kjent fra humorprogammet Little Britain og er en bejublet komiker verden over.

Dette er en bok som vil glede både liten og stor – og sannsynligvis utvide horisonten til enhver.


Ønsker du å kjøpe denne sjelevarmeren av en barnebok, finner du den her.

Andre bøker av David Walliams.

guttenikjolen_davidWalliams