En prat med Børge Lund – mannen bak Lunch

Man skulle tro at en serieskaper bruker all sin tid på å tegne, men Børge Lund er en mann som gjerne leser og lytter til tre bøker om gangen. Han har til og med en egen «hyttebok» – en bok som han kun leser på hytta!

Publisert: Skrevet av: Henriette Gill, Strand forlag

Hvordan og når forstod du at du ville bli serieskaper?

Egentlig aldri, det gikk mer gradvis opp for meg at jeg hadde blitt det. Bortsett fra da jeg var 12 år, da forstod jeg svært lite og trodde jeg var tre uker unna å kunne levere et episk science fiction-verk i tegneserieform!

Bøkene i Lunch-universet finner du her!

Hva foretrekker du å tegne med, og hvorfor?

Blyant med blått bly. 0.5. Da kan jeg tegne så lite eller smått som mulig. Det liker jeg.

 

Hvorfor så lite som mulig?

Jeg tegner mye, så det blir mer effektivt. Jo mindre tegningene er, jo mer tid får jeg til å tegne!

 

Hvem er favorittforfatterne dine?

Jeg leser en god blanding av faktabøker, tegneserier og romaner. Akkurat nå leser jeg tre bøker samtidig; en på lydbok, en pocket og en thriller som heter 64 av Hideo Yokoyama. Forresten, jeg har også en «hyttebok» som kun leses på hytta, av Per Petterson. Når det kommer til tegneserier er nok noen av favorittene Bill Watterson, Christopher Nielsen og Steffen Kverneland.

 

Hvordan lar du deg inspirere? 

Egentlig av deadliner. Jeg klarer meg ikke uten. De skaper press. Press skaper kreativt stress, og det skaper igjen en situasjon der du bare må gjøre noe. Og da gjør man noe.

 

Hvilket råd vil du gi fremtidige serieskapere?

Ikke vent på en god ide, bare begynn! Så kan det vise seg at det du trodde var en elendig ide, var genial. Eller motsatt.

 

Hva synes du om å ha signeringer?

Fantastisk gøy. Det er leserne som gjør at serien finnes, og det er godt å gi noe tilbake. I tillegg er det veldig gøy å få hilse på og se hvem de er!