En ny John Irving?

34 år gamle Benedict Wells kalles en ny John Irving.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Benedict Wells’ nye roman Ut av ensomheten sammenlignes med John Irvings verker, og høster applaus blant anmelderne.

Kan han virkelig sammenlignes med en forfatter som Irving? Denne unike historiefortelleren, som står bak fantastiske, minneverdige og bestselgende romaner som Hotell New Hampshire, En bønn for Owen Meany og Garps bok?

Svaret er enkelt. Ja!

Til og med John Irving selv skryter av den unge, tysk-sveitsiske forfatteren: «Forbløffende fortellerkunst (…) Ut av ensomheten er både berørende og klok – og evig

Ut av ensomheten, en roman av Benedict Wells. Les vår omtale i ARK-bloggen

Ut av ensomheten er en roman med autentiske karakterer, troverdige relasjoner, dyptgripende tragedier og stor underholdningsverdi.

Dette er en roman med stor R. Den dekker opp alt man trenger i en god fortelling. Et språk som flyter lett, en handling som huker en fast fra start til slutt, karakterer man faller for umiddelbart … og savner sårt etter bokas slutt.

Tre søsken mister foreldrene sine i en bilulykke, og sendes på internatskole. Der glir de fra hverandre, og hver og en av dem må på egen hånd hanskes med livet og sorgen.

I voksen alder søker de mot hverandre igjen, men hva har avstanden mellom dem siden barndommen gjort med dem?

Romanen handler om de store tingene i livet: kjærlighet, samhold, død. Alt som preger et menneskes livsløp.

Ut av ensomheten er en perfekt historie for mørke kvelder da høstvinder røsker i husveggene og tekoppen damper på bordet ved siden av deg.

 

Bokanmeldelser

«Liker du John Irving? Da kommer du antagelig til å elske Benedict Wells, den unge tyske stjerneforfatteren som nå tar verden med storm.» Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Umulig å ikke bli berørt av denne boka (…) Benedict Wells viser med Ut av ensomheten at han er en av Tysklands mest lovende unge forfattere.» Erle Marie Sørheim, Dagbladet