En mann ved navn Ove inntar teaterscenen

Fredrick Backmans underfundige og sjarmerende bestselger En mann ved navn Ove har både inntatt filmlerretet, teaterscenen og hjertene våre – nå i vår starter Riksteatret sin norgesturné.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Teaterstykket En mann ved navn Ove skal spilles på ulike teaterscener Norge rundt denne våren. 1. februar starter norgesturneen med Riksteatret. Er du ARK-VENN, får du 20 prosent rabatt på alle forestillingene til Riksteatret.

ARK-venner får -20% rabatt på alle forestillinger hos Riksteatret. Rabattkoden finner du på din profilside på ARK.no under «Medlemskap».

Les om ARK-VENN-fordelene og bli ARK-VENN.

En mann ved navn Ove er en underfundig, sjarmerende og klok beretning om en mann holder verden på avstand, som fnyser av den og hytter med neven til den – men som kanskje har mer gull på innsiden enn man skulle tro, om man leter skikkelig.

Kjøp billetter til forestillingen En mann ved navn Ove her

Romanen ble til både film og teater i fjor. Teaterstykket ble i Stockholm omtalt som «feelgood-teater med mening». Nå er stykket kommet til Norge også, med Sven Nordin i hovedrollen. Regien er ved Bjarni Thorsson, og stykket er et samarbeid mellom Riksteatret og Thorsson Productions.

Boka finner du her

Ove er 59 år. Han kjører Saab, er enkemann – og er nabolagets skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er som det skal. Selv om han for lengst er avsatt som styreleder – noe han omtaler som statskuppet. Ove er typen som sparer på strømmen og pruter i butikken, og han har alltid et uvennlig ord til de fleste – mennesker som dyr.

De fleste kjenner en gubbe som Ove. En som er sur, tverr, lite mottagelig og i bunn og grunn nokså ufyselig. Men hva kan skjule seg bak fasaden hos en av disse typiske grinebiterne? Dette er en historie om kjærlighet, savn, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.

Teaterstykket har fått flotte anmeldelser:

«Glimrende (…) ‘feelgood’ i ordets beste forstand.» VG 

«Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing.» Aftenposten 

«Hel ved.» Dagbladet 

«Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer.» Dagsavisen 

«Stor skuespiller og stor komediant.» NRK

«En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget.» Klassekampen