En broket samling julegavetips

Blant disse julegavetipsene finner du gaver til dem som ennå ikke har blitt krysset av på gavelista di.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Julaften nærmer seg med stormskritt. Kanskje har du kjøpt alle gavene du skal, og nå bare nyter en fredfull adventstid. Eller har du fortsatt en og annen person på lista, som du bare ikke klarer å finne noe til?

Da kan denne brokete forsamlingen med julegavetips komme til nytte. Her får du noe for romanelskere av diverse slag, de vitebegjærlige, de strikkeglade og de bokelskende små.

 

Skada gods av Tore Renberg

En bok for dem som liker det burleske, morsomme og viltre innen romansjangeren.

Skada gods er tredje del i Tore Renbergs kritikerroste og bestselgende serien om Hillevågsgjengen. I Skada gods er det krise innad i jengen. Tore Renberg avslører at boka først og fremst tar for seg de interne konfliktene i gjengen.

Jeg skal ikke røpe så mye, men jeg kan si at det starter med Rudi får et stort problem. Kona hans oppdager hva han holdt på med for lenge siden, så han blir utstøtt fra Hillevågsgjengen. Og boka handler om hans eventuelle vei tilbake, fortalte Tore Renberg i et intervju med ARK-bloggen i høst.

Boka er et befriende gjensyn med den sprø, sjarmerende, kloke og underlige gjengen fra Hillevåg.

Tore Renberg, Skada gods, ny bok, kjøp her, Oktober Forlag, boktips

 

Anton og andre flokkdyr av Gudrun Skretting

Vinner av ARKs barnebokpris 2017.

Anton og andre flokkdyr er en morsom og sjarmerende barnebok med en hovedperson barna kan kjenne seg igjen i. Dette er en flott barnebok å gi til en leseglad 9- til 12-åring.

 «Denne boka er en soleklar julegave til alle tweens. Sjarmerende barnebok om en tenårings frenetiske kamp for tilværelsen.» Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Anton Albertsen skal begynne på ungdomsskolen og planen er klar: han skal bare gli rett inn. Selvfølgelig går ingenting etter planen. Ved et uhell klarer Anton å få læreren til å dumme seg ut foran klassen, og plutselig tror de kule gutta at Anton er en av dem. Men å være kul er jammen ikke lett. I hvert fall ikke når man har en litt rar kamerat, eller en kjæreste man skal prøve å holde hemmelig.

Gudrun Skretting, Anton og andre flokkdyr, ARKs barnebokpris 2017, Aschehoug, litteraturpris

 

Mor om natten av Niels Fredrik Dahl

Mor om natten er en uhyre sterk og uhyre ærlig roman – et regelrett mesterstykke og en gave du kan gi til romanelskere av alle slag.

Dette er en av disse bøkene du fysisk ikke slipper tak i før du er ferdig med den, og knapt da. Du leser boka hvor enn du befinner deg – i sofaen, i senga, ved frokostbordet, på bussen. Du enser ikke verden rundt deg. Du klarer knapt å gå av på riktig holdeplass. Du dulter borti folk på gata, blir en fare i trafikken, for du er nødt til det – du må lese videre.

Niels Fredrik Dahl, Mor om natten, romantips, favorittbok, Oktober

 

Sammensvergelse av Luke Harding

Sammensvergelse av Luke Harding er en sensasjonell bok og forrykende thriller om koblingene mellom Russland og Donald Trump. Dette er en ypperlig gave til alle kunnskapstørste og vitebegjærlige.

Boka handler om Trumps bindinger til Russland og Vladimir Putin. Forfatteren tar oss med inn bak kulissene i Trump Tower og dypt inn i maktkretsene i Kreml.

Resultatet er en banebrytende og eksplosiv thriller som dokumenterer det politiske spillet Putins Russland har stått bak, for å undergrave demokratiet i USA.

Sammensvergelse, Luke Harding, Donald Trump, Putin, sakprosa, gavetips, Press Forlag

 

Bobla av Siri Pettersen

Bobla er mørk, magisk realisme for unge lesere, både de som er unge i alder og de som er unge til sinns – enkelt og greit de som elsker fantasy.

Bobla er mørk, dyster og klok. Hovedpersonen Kine er sint på verden, på foreldrene sine, på at ingen fikser den skeive benken på kirkegården, at svømmehallen er et grusomt sted å være, at det er krig og nød i verden, at ingen tør å beskytte de vergeløse i skolegården, at hun ikke får drikke helmelk til frokost.

Da hun en dag finner en glasskule på kirkegården, som dagen etter er så stor at hun kan gå inn i den, endrer alt seg. Kula gir henne alt hun ønsker seg – burgere, godis, klær med hodeskaller på, hva enn hun tenker at hun vil ha.

Men hun finner snart ut at man kanskje skal være litt forsiktig med hva man ønsker seg.

bobla, siri pettersen, ravneringene, gyldendal

 

KlompeLOMPE Strikk året rundt av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

Årets ferskeste KlompeLOMPE-bok – med splitter nye oppskrifter. Her får du nye fantastiske strikkeplagg for små og store anledninger gjennom hele året – til både barn og voksne.

Dette er den ultimate julegaven til strikkefantasten.

KlompeLOMPE Strikk året rundt, strikkebok, strikkeoppskrift, strikke

 

Størst av alt av Malin Persson Giolito

Størst av alt  er en hypnotiserende god thriller og et eksepsjonelt, psykologisk drama – ingen lesere vil forbli uberørt. Dette er en flott bok å gi i gave til dem som elsker en god spenningsbok og krim av høy kvalitet.

«En oppvisning i kunsten å fange leseren.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Størst av alt er en spennende velskrevet roman om umoden kjærlighet og et trekantdrama som munner ut i en grusom massakre. (…) skremmende virkelighetsnær, gysende, medrivende – og overraskende.» Tom Egeland, VG

«Malin Persson Giolito går sin far G.W. Persson en høy gang.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

Størst av alt, Malin Persson Giolito, Cappelen Damm, thriller, bokanmeldelse

 

Hannemone og Hulda av Jenny Jordahl

Jenny Jordahl har debutert med sin første barnebok, Hannemone og Hulda. Dette er en fortelling som hyller mangfold og utfordrer utdaterte fordommer. En flott julegave til barn i alderen 6–9 år.

Hulda og Hannemone er hulder og havfrue, som respektivt lever i skogen og i havet. Hvert år er det en fest hvor alle møtes for å finne en make. Men verken Hulda eller Hannemone finner noen som passer. De bestemmer seg for å reise ut i verden, hvor de finner hverandre.

Jenny Jordahl, skeiv barnebok, Hannemone og Hulda, barnebok, Cappelen Damm