Dialektboka – underholdende om norske dialekter

Er du interessert i norske dialekter og særpregene deres? Da er dette en ypperlig bok for deg. Dialektboka av Anders Vaa presenterer dialektene i Norge med lyd, bilder, kart og tekst.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

I Dialektboka presenterer forfatter og språkforsker Anders Vaa de ulike norske dialektene med humor og kunnskap. Han viser hva som er karakteristisk for dialektene i hver landsdel og region, og illustrerer med lydeksempler. Vi får møte kjente nordmenn som snakker om dialekten sin, og boken inneholder over én time med taleprøver, som lærer deg å plassere 70 av dialektene på norgeskartet. Med denne boken kan du altså spille av en typisk trønder, østfolding eller nordlending.

Nordmenn har mye stolthet knyttet til dialekten sin. Talemåten spesifiserer ikke bare hvor vi kommer fra, men representerer også hvem vi er – for mange av oss er den en essensiell del av vår nasjonale identitet.

Boken er en ypperlig gave til alle som er interessert i språk og kuriosa. Vi tipper at Dialektboka vil ligge under mange juletrær landet rundt i år, kanskje også ditt?