Det er slutt – en bok som gir utbryteren en stemme

I Sissel Grans bok Det er slutt får den som bryter ut av et forhold en stemme. Vi vet mye om de etterlattes sorg, sjokk og fortvilelse. Men det vi ennå ikke har hørt mye om, er hva som leder frem til beslutningen om å bryte ut av et forhold.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

I boken Det er slutt: Historier om løsrivelse gir forfatter Sissel Gran utbryteren en stemme. Denne boken handler om situasjoner der utbryteren har ventet i lang tid på å ta affære. Der beslutningen gradvis og langsomt har vokst frem til å bli uunngåelig.

Sissel Gran ønsker at partene i en parforhold skal bedre sin forståelse av løsrivelsesprosesser, gjenkjenne trinnene i destruktive grunnscener og evne å lese varselsignaler i eget parforhold.


Stemmene i boken forteller med egne ord om grunnene til at de gikk. Og sammen med forfatteren viser de at årsakene er mange, komplekse og sammensatte. Man går ikke på grunn av kommunikasjonssvikt eller er fordi man er for ulike, man går fordi man føler seg ensom, nedslitt og forlatt.

Det er slutt er en viktig bok både for den som står igjen etter et samlivsbrudd, og for den som ønsker å unngå et brudd – og ikke minst er den en nyttig bok for den som valgte å gå.