Det du trenger å vite om hvordan ting fungerer

Slik fungerer det er en serie humoristiske små bøker om hvordan ting fungerer, boden, midtlivskrisen, dagen derpå, ektemannen, hustruen. Humoristisk livsvisdom i miniformat, rett og slett, akkompagnert med retroillustrasjoner.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Slik fungerer det er en serie bøker som passer perfekt som små gaver til gode venner. Vet du for eksempel om en som trenger å lære litt mer om hvordan hustruen fungerer? Da er boken Slik fungerer det: Hustruen glimrende.

Gunnhild gifter seg i dag. Det er den beste dagen i livet hennes.

Neste år vil hun påstå at den beste dagen i livet hennes var da hun ble mor, men det er kun fordi hun var så tungt medisinert.

Ingen av delene stemmer. Den beste dagen i livet hennes var da hun fylte åtte, og fikk en gul kombisykkel med rosa blomster.

Eller hva med den uunngåelige midtlivskrisen. Kjenner du noen som nærmer seg?

Kolbjørn har aldri angra på at han forlot kona, lot håret gro og begynte å gå med boots.

Hadde han ikke gjort det, ville han aldri møtt Vibeke.

Så lenge Kolbjørn unngår populærkulturelle referanser fra før 90-tallet, aldri avslører at han har yahoo-mailadresse, og konsentrerer seg om ikke å få hjerteinfarkt, vil han og Vibeke ha en strålende fremtid sammen.

Pantagruel, forlaget som gir ut bokserien, skriver på baksiden av bøkene at store bokstaver, lettfattelig samspill mellom tekst og bilder og bruk av gjentakelser og humor gjør bøkene «godt egnet til å få voksne mennesker til å tenke at de klarer seg helt utmerket i livet sitt.» Bøkene som er tilgjengelig nå, er BodenMidtlivskrisen, Dagen derpå, Ektemannen og Hustruen.

I september kommer det flere bøker i serien, da kan du i tillegg lære litt om hipsteren, mindfulness og dating. Det er bare å glede seg.