Den ultimate drømmen er oppfylt

Les intervju med Jessica Townsend, forfatter av fantasysuksessen Ingenlund – som tåler sin sammenligning med Harry Potter.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Hvor fikk du den opprinnelige ideen fra?

Morrigan Kråkh kom først til meg som en voksen figur i en annen historie jeg prøvde å skrive. Hun var hovedpersonens eksentriske, magiske tante, og hun hadde en morsom bestevenn ved navn Hawthorne Swift. Jeg innså snart at disse to var mye mer interessante enn den lille jenta jeg egentlig skulle skrive om (og som jeg ikke engang husker navnet på). Jeg begynte å lure på hvordan denne figuren ble til den kvinnen hun var, hvordan hun var som barn og hvor hun kom fra, og det var kimen til denne historien og hele Ingenlund-universet.

Les om første bok i Ingenlund-serien her: Morrigans forbannelse

Kan du nevne tre favorittbøker/forfattere/illustratører fra barndommen?

Som barn var mine tre favorittbøker Småfrøkner av Louisa May Alcott (jeg har fortsatt eksemplaret til bestemoren min, som holder på å gå i oppløsning fordi jeg har lest den ca. en million ganger; Tomorrow When the War Began av John Marsden (den første i en strålende serie på sju bøker fra en innbilt australsk krigstid); og senere – som tenåring – forelsket jeg meg i den geniale serien om Harry Potter. De er fortsatt favorittene mine, alle sammen.

Boktips, Ingenlund er første bok i en fantasyserie av Jessica Morrigan, les mer i ARK-bloggen

Har du noe som er kryptonitt for skrivingen?

Internett er et farlig slaraffenland fullt av tidssløsende fristelser, og enhver romanforfatters fiende.

 

Hvordan var det å debutere som forfatter? Var det en drøm som gikk i oppfyllelse?

En veldig lang stund fantes Morrigan og Jupiter og Ingenlund bare inni mitt eget hode. Tanken på at andre mennesker nå kan bli med meg inn i denne pussige lille verdenen med disse pussige små vennene … DET er den ultimate oppfylte drømmen, og det slår meg helt i bakken hver eneste dag.

 

Har du noe du vil si til dine norske lesere?

Jeg er så glad for at boken nå er kommet ut i Norge. Jeg gleder meg sånn til dere leser den! Og jeg håper Ingenlund er et sted dere vil vende tilbake til, for nå tilhører det dere også.

 

Bokanmeldelser av Ingenlund – Morrigans forbannelse:

«Harry Potter-hype innfrir (…) Hold på hatten, her kommer det et t-banetog av en fantasyserie i full fart inn på perrongen!» Kristine Isaksen, VG

«Denne barneboka har alt som skal til for å bli en suksess» Maria Kleve, Dagbladet

«Oppfinnsomt, gøyalt og oppslukende. Denne barnebokserien vil fenge mange norske lesere.» Anne Cathrine Straume, NRK

«Hypen om at dette kan sammenlignes med Harry Potter er absolutt på sin plass! Jeg har vært HP-fan i snart 20 år, og anbefaler denne på det sterkeste til alle barn, små som store!» Aina, ARK City Syd

«Fans av Harry Potter vil elske boka!» The Guardian

«En magisk debut.» Publishers Weekly

«Et vidunderlig, varmhjertet magisk eventyr.» Sunday Express

«Perfekt for fans av Harry Potter og Percy Jackson.» School Library Connection