Den engelske piken – et kjærlighetsbrev til den arabiske ørkenen

«En fengslende og nydelig skrevet historie full av eventyr, mystikk og kjærlighet.» Santa Montefiore, forfatteren av blant annet Villa Magdalena og Hagen i Hartington.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Katherine Webb er ute med en ny forførende roman, og den er nylig utgitt i norsk språkdrakt. Den engelske piken er en spennende og mystisk roman full av eventyr og kjærlighet. Med andre ord, dette er deilig lesning.

Året er 1958. Den unge, nyutdannede arkeologen Joan Seabrook reiser med sin forlovede til den urgamle byen Muscat i Oman. Etter en personlig tragedie er hun fast bestemt på å dra til ørkenfortet Jabrin i Oman, og grave opp skatter som skal ligge skjult i sanden der.

Oman er et hemmelighetsfullt land som herjes av voldelige omveltninger, og dette stikker kjepper i hjulene for Joans utforsking av Jabrin. Hell i uhell får hun møte sin store heltinne, oppdagelsesreisende Maude Vickery. Men det nye vennskapet fører Joan inn på et spor hun ikke ser konsekvensene av. Idet hun innser rekkevidden av sine egne handlinger, må hun forsøke å stanse begivenheter hun selv er opphav til, før konsekvensene blir katastrofale.

Vil hun noensinne kunne reise hjem igjen?

Spennende og storslått fra en forfatter med en særs tro og entusiastisk fanskare. Selv forteller forfatteren til forlaget som utgir bøkene hennes i Norge, Gyldendal, at hun er svært glad for entusiasmen norske lesere viser for bøkene hennes. Katherine Webb forteller også at hun lenge har hatt lyst til å skrive en bok om ørkenen, og fascinasjonen som den vekker hos så mange. Under sin research til boken reiste hun rundt i Oman og utforsket stedets natur, lyder og lukter. Ifølge Webb er Den engelske piken nærmest et kjærlighetsbrev til den arabiske ørkenen. Forfatteren har tidligere hatt stor suksess med romaner som Arven (2011) og Det du ikke ser (2012). Andre bøker av forfatteren finner du her.

ARK.no