Demontannlegen – nok en innertier fra David Walliams

David Walliams’ Demontannlegen er spinnvill og sprelsk humor for barn. Men voksne vil garantert forsøke å karre boka til seg, for så morsom er den.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Demontannlegen er den viltre og oppfinnsomme historien om Alfie, en gutt med et stort hjerte og en enda større tannlegeskrekk. David Walliams har lykkes igjen med å skru sjarmen på for fulle mugger og slite ut lattermusklene våre.

Prolog
Mørket hadde senket seg over byen. Merkelige ting skjedde i ly av natta. Barn plasserte en tann under hodeputa og ventet i spenning på at Tannfeen skulle legge igjen en mynt. Men da de våknet om morgenen, fant de noe helt avskyelig: En død snegl. En levende edderkopp. Hundrevis av kravlende saksedyr. Eller det som verre var. Det som mye verre var …

Noen eller noe hadde klart å komme seg inn på soverommet i nattens mulm og mørke, nasket til seg tanna og lagt igjen en hilsen som fikk blodet i årene til å fryse til is.

Det var snakk om ren ondskap.

Men hvem eller hva sto bak?

Hvordan klarte dette vesenet å snike seg inn på barnas soverom uten å bli sett?

Og hva i all verden skulle det med alle disse tennene …

David Walliams fotoDavid Walliams har blitt tildelt National Book Awards Children’s Book of the Year for denne boken. Illustrasjonene er skapt av Tony Ross, mannen som i sin tid illustrerte og beriket Roald Dahls barnebøker. En kjent og kjær strek for de fleste av oss. Han har også utgitt en rekke barnebøker på egen hånd.

David Walliams, som mange kjenner fra TV-serien Little Britain, gjør stor suksess med barnebøkene sine. Bare i Storbritannia har bøkene solgt i over fire millioner eksemplarer, og de er oversatt til over 40  språk.

Flere bøker fra David Walliams:

Gå til ARK.no