De udødelige – en udødelig roman

Det kan godt være at De udødelige blir din nye favoritt i sommer. Vi har i hvert fall trua!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Det er ikke dagligdags å lese en så god roman som De udødelige av Chloe Benjamin (oversatt av Knut Johansen). Dette er en roman som på et blunk fjerner verden rundt deg, drar deg inn i universet sitt og fletter sammen historier du vil tenke tilbake på i årevis.

Det er en het sommerdag i New York i 1969, og de fire Gould-søsknene er på vei til en spådame de har fått nyss om. Ryktene sier at hun kan spå dødsdagen din.

Chloe Benjamin, De udødelige, Kagge forlag, roman

I tiårene som kommer, tar de fire søsknene livsvalg som er sterkt påvirket av datoen de ble forespeilet av spådamen.

Dette er en roman som vekker noe i deg. Et åpenbart og fascinerende spørsmål vil koke i deg fra start til slutt mens du leser dette mesterstykket: Hvordan ville du levd livet ditt, om du visste nøyaktig når du skulle dø?

New York Times Book Review har kalt denne romanen «en fengslende familiesaga», mens The Washington Post skriver at «den virkelig magien her er Benjamins historiefortelling». Vi er så enige!

Du vil bli betatt og forført av denne boka – det ble vi. Og vi kan fortelle at det nesten gjør litt vondt når det er over. Denne romanen havner i bunken med bøker man leser om og om igjen.

Vi misunner alle som ikke har lest De udødelige ennå, og som har denne perla i vente.