De polyglotte elskerne

Lyst til å lese en intelligent, mørk og vittig roman? Da er De polyglotte elskerne svaret.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

De polyglotte elskerne er en av disse bøkene du skal vokte deg litt for å lese ute i offentligheten. Du vil nemlig bli så oppslukt, at alle følelsene boka vekker i deg, vil lyse i fjeset i ditt – om du ønsker det eller ei.

Historien er absurd, humoristisk, satirisk og deilig mørk. Karakterene er troverdige og samtidig karikerte. De ulike beretningene romanen består av, flyter språklig lett og elegant av gårde, og du elsker å la deg føre med av dem.

De polyglotte elskerne, Lina Wolff, Oktober forlag. roman, boktips, gavetips, ARK Bokhandel, ARK anbefaler

De polyglotte elskerne vil prege bokåret ditt, og du vil trolig stadig gå tilbake til den for sammenligning når du leser andre bøker – sannsynligvis med det samme utfallet hver gang: Jo, jeg liker den godt, men jeg likte nok De polyglotte elskerne enda bedre.

I romanens sentrum står mannens blikk på kvinnen – med en feministisk og fornøyelig brodd. Her er forførelse, maktkamp, ydmykelse og selvhevdelse. De polyglotte elskerne er en frisk, sinnrik og freidig roman om det flerspråklige – det polyglotte – i oss alle.

Lina Wolff mottok den svenske Augustprisen i 2016 for denne romanen, og endelig er den å lese på norsk – i utmerket oversettelse av Bodil Engen og utgitt av Forlaget Oktober.

Les den, og du vil bli beriket og underholdt på samme tid, en fortreffelig kombinasjon.

 

Anmeldersitater

«Så himla bra! Årets svenske roman i 2016 er ute på norsk – og De polyglotte elskerne serverer det ene litterære ballesparket etter det andre … makan til spenstig og velskrevet roman fra en skandinavisk forfatter er det lenge siden jeg har lest. Endelig en bok som skiller seg ut i mengden, tenkte jeg mens jeg leste, en fortelling som klarer å overraske leseren fra side til side fra begynnelse til slutt. Lik en David Lynch har Lina Wolff skapt en burlesk cocktail av mørk humor, absurditeter og aparte karakterer, som motsetter seg enkle svar på kompliserte spørsmål.» Gabriel Michael Vossgraff Moro, VG

«Dette overflødighetshornet av historier og sammensatte personligheter er et indirekte oppgjør med mange av litteraturens stereotypier. Det er befriende. Den langsomme historien om makt og om både seksuell undertrykkelse og nytelse, dveler ved detaljer og er full av absurde innfallsvinkler.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen