de – ny roman av Helle Helle

Et lite storverk av en roman fra Helle Helle.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Romanen de av Helle Helle legger lista høyt for et godt bokår. Den er var og underfundig, vond og original – en liten skatt av en fortelling.

Når danske Helle Helle kommer med ny roman, er det bare å gjøre klar sjela – for den er garantert en intens massasje som kjennes i lang tid etterpå.de av Helle Helle, utgitt av Forlaget Oktober, boktips i ARK-bloggen

Handlingen i de finner sted på åttitallet. Boka skildrer forholdet mellom en tenåringsjente og hennes syke mor, stort sett med perspektivet til ungjenta i fokus. Det er en fortelling om kjærlighet og sykdom, om å nærme seg voksenlivet – om å se verden utenfra, og samtidig være midt i den på godt og på vondt.

Kjøp e-boka her

Det hele er sydd sammen av en ordkunstner som stadig fornyer seg, roman etter roman. Helle Helle er en forfatter som aldri følger normene. Med et sprelsk og godt språk trekker hun deg med over tornete kratt og inn i mørke kroker, men alltid med humor og varme på lur. Hun leder deg gjennom beretningen som en los i tåka.

de er oversatt av Trude Marstein – noe som garanterer for høy språklig kvalitet i den norske oversettelsen av boka.

Les om fjorårets kritikerroste roman Så mye hadde jeg av Trude Marstein her

Karakterene i de biter seg raskt fast i deg. Allerede etter få sider er du hekta på personligheten til den unge jenta i fortellingen. Hun har sitt eget vis å se verden på, og i møte med sykdom og vanskeligheter, typiske og utypiske tenåringsproblematikker – både rakner og styrkes hun underveis i beretningen.

Når boka er ferdiglest, vil du savne menneskene i den umiddelbart. Dessverre kan du aldri lese en bok for første gang igjen – men du kan lese den på ny og på ny, og møte disse flotte karakterene når enn du ønsker!

Har du lyst til å sette et godt første preg på leseåret ditt – starte det med en liten perle som vil ta bolig i sinnet ditt og bli der en god stund? Da anbefaler vi Helle Helles nye roman de.