Dagen da Norge stilnet

Det er unntakstilstand i Norge. Stillheten råder. Gatene er tomme. Hvor er alle sammen blitt av?

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Noe merkelig har skjedd. Togene står stille, matbutikkene er stengt, gatene er tomme og øde. Hva i alle dager er det som pågår?

Jo, en ny Harry Hole-roman er sluppet løs blant krimelskende nordmenn, og landet har gått inn i fellesferietilstander.

Tørst, Jo Nesbø, Harry Hole, Harry Hole bok, Aschehoug

Folk har trukket seg tilbake, skrudd av mobiltelefonene, låst ytterdøra, dratt for gardinene – her skal det leses uforstyrret!

Jo Nesbøs Tørst har allerede fått glimrende skussmål av anmelderne, og trolig vil den stå sin prøve blant Harry Hole-tilhengere i hver krik og krok av landet vårt – for dette er spennende saker.

Denne gangen bryter helvete løs i Oslo. Unge kvinner blir drept i hjemmene sine, og fellesnevneren er at de har vært aktive på sjekkeappen Tinder.

Vampyrisme er sentralt i Tørst – morderen dreper sine ofre med et metallgebiss. Harry Hole blir dratt inn i etterforskningen – og han vet bedre enn noen at flere av krimhistoriens verste seriemordere har hatt diagnosen vampyrist.

Harry har også et ekstra motiv for å bistå politiet – de jakter nemlig på morderen som slapp unna.

 

Skrevet om Tørst

«Det starter rolig, nærmest i valsetakt. Men etter hvert skrus tempoet betraktelig opp, og den nye Harry Hole-boken blir en heseblesende leseropplevelse av beste Jo Nesbø-merke. (…) Jo Nesbø er en mester når det gjelder å bygge en lang og stigende spenningskurve. Fra tilsynelatende hverdagslige situasjoner og samtaler, er det som om uhyggen gradvis sniker seg inn på leseren.» Sindre Hovdenakk, VG

«Jo Nesbøs suksess er ingen tilfeldighet. Få klarer som ham å konstruere et mer gjennomført krimdrama. Sømløst glir han fra person til person, helter og skurker, opptrinn til opptrinn. Alt som dukker opp i teksten, har en funksjon og får før eller seinere en betydning for fortellingen. Tørst har alle disse kvalitetene. Den vever sammen et nytt kapittel i sagaen om den hardt prøvde helten Harry Hole med en forrykende historie om bestialske forbrytelser og ambisjoner på avveier.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

 

Les første kapittel her