Bokpause – fem lydbøker for barn

Lydbok gir barna et avbrekk fra den nye hverdagen.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vi trenger alle et avbrekk nå, og særlig barna – derfor har vi funnet fem lydboktips for barn!

Disse bøkene passer for barn fra 7–8 og opp, og gir en deilig pause fra skolearbeid, bråkete småsøsken, frynsete foreldre og brakkesjuke.

Fem lydboktips for barn 8+

Den ville roboten rømmer

Den ville roboten rømmer av Peter Brown

Den ville roboten rømmer er oppfølgeren til den magiske og tidløse Den ville roboten. En barnebok som gleder lesere i alle aldre.

I forrige bok rømte roboten Roz fra øya hun bodde på, nå vil hun tilbake til øya igjen. Roboten Roz klarte seg fint på øya, sammen med dyrene. Men nå må hun prøve å tilpasse seg mennesker og deres rare adferd. Men aller helst vil hun tilbake til vennene sine på øya. Klarer hun å finne veien hjem?

Tusen stjerners øy

Tusen stjerners øy av Emma Karinsdotter

Mio min Mio møter Den uendelige historien.

Hvordan overlever man at noen man elsker dør? Gjennom 11-årige Tigris’ øyne får vi ikke bare se sorgen på nært hold, men også finne veien videre – med hjelp av fantasi og magi. Tusen stjerners øy er et eventyr som treffer rett i hjerterota. Tigris og pappaen har levd alene i nesten alle år. Og pappaen savner mammen til Tigris så mye at han ikke klarer å fungere uten henne. De har akkurat flyttet til en leilighet da Tigris finner en merkelig boks i flyttesakene, med mammas navn. Hun legger seg i boksen og sovner … og våkner opp i en helt annen verden! Tusen stjerners øy likner ikke noe hun har sett før. Der finner hun Ariann med sine sanger, stjernesteinene og Leo med skysauene. Og det beste av alt – spor etter mammaen!

Operasjon Radius

Operasjon Radius av Jørn Lier Horst

Profesjonelle sykkeltyver er på ferde,Tiril, Oliver og Åtto tar saken!

En ny sak for Detektivbyrå nr. 2. Og denne gangen er det personlig. Oliver sin sykkel blir stjålet. Det viser seg snart at profesjonelle sykkeltyver er på ferde, men Tiril, Oliver og Åtto sørger for å stikke kjepper i hjulene for dem. Radius er navnet på avstanden fra midten av en sirkel og ut til kanten. Tiril, Oliver og Åtto har funnet sirkelen tyvene opererer innenfor. Nå må de bare finne tyvene også.

Rikka på ordentlig og forever

Rikka på ordentlig og forever av Maiken Nylund

Om å være 10 år og midt mellom barn og ungdom – og IKKE forelska. Alt forandrer seg den høsten da Rikkas bestevenn Lise plutselig blir forelsket. For Rikka er ikke forelsket. Absolutt ikke! Hun har mer enn nok med en pappa som bor i en annen by, småsøsken og steforeldre – og en ny gutt i nabohuset. Og når hun attpåtil blir uvenner med Lise, er ingenting lenger som det skal.

Pyramidemysteriet

Pyramidemysteriet av Hanne Kristin Rohde

Pyramidemysteriet er den første boken i Hanne Kristin Rohdes spenningsserie Blålys, for jenter og gutter fra 10–12 år.

«Samfunnsaktuelt tema og passe mye spenning for barn i bokslukeralderen» Aftenposten

Astrid våkner av et blått blink i rommet. Det er midt på natten. Hun aner plutselig at noe er fryktelig galt med hesten Rocky, og tvinger pappaen til å kjøre henne til stallen i Maridalen. Astrid er 13 år og går i 8. klasse på Nordberg skole i Oslo. Hun bor alene sammen med pappaen sin, som jobber som advokat, mens mammaen er lege og på oppdrag i utlandet. På skolen har Astrid nettopp blitt kjent med Yusuf, en ny gutt i klassen, som hun liker veldig godt.

I stallen finner de Rocky dødssyk uten at dyrlegen forstår hva som egentlig feiler ham. Har noen skadet hesten? I så fall – hvorfor? Astrid og Yusuf begynner å undersøke hva har skjedd på gården og samler bevis. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. De to vennene tar store sjanser – alt for å oppklare mysteriet.