Bøkene du bør lese i sommer

Sommeren er ikke over ennå. Og heldigvis finnes det nok å velge i for den leseglade i sommer. Her er sommeranbefalingene fra Daniel Røkholt hos ARK Egertorget.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Vårs av Amalie Kasin Lerstang (Cappelen Damm)

VÃ¥rs

– Denne boken er veldig god, og veldig sommerlig. Dette ikke bare fordi mesteparten av fortellingen foregår på sommeren, men fordi boken også har en veldig nostalgisk kvalitet.

 

Bungalow av Inghill Johansen (Oktober)

Bungalow

– Består av små kortprosa-stykker som alle springer ut fra samme øyeblikk. Det er en nostalgisk og flott fortelling.

 

Ti myter om Israel av Ilan Pappe (Bokvennen)

Ti myter om Israel

– Dette er en «bitesize» bok, altså en bok du både kan lese i stykkevis og delt ved siden av en annen bok eller en bok du kan lese fra perm til perm. Det er ikke en ren faktabok, og den tilbyr en annen innfallsvinkel til konflikten. En veldig god bok, som er spennende i disse tider.

 

Det vi tenker på når vi tenker på fotball av Simon Critchley (Tiden)

Det vi tenker på når vi tenker på fotbal

– Veldig artig å lese om fotball på et så seriøst plan – samtidig er det useriøse, tullete og morsomme ved fotball fremdeles beholdt. Dette er en bok om fotball for de som kjenner godt til spillet, men også for de som kanskje ikke tenker så mye på fotball.

 

Homo deus av Yuval Noah Harari (Bazar)

Homo deus

– I motsetning til Sapiens handler denne boken om fremtiden. Denne boken er mer antydende og er en god inngang til den typen populærvitenskap om hva kan komme. Den dekker alle baser, som de største problemene og utfordringene vi står ovenfor. Og den kan også leses av de som ikke har lest Sapiens.