Ny bok fra forfatteren av bestselgeren Sannheten om Harry Quebert-saken

«Vi har sett tragedier, og det kommer flere, men man må fortsette å leve tross alt. Tragedier er ikke til å unngå. De betyr egentlig ikke så mye. Det som teller, er hvordan man overvinner dem.» Saul Goldman

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Boka om Baltimorefamilien er en beretning om en familie som så mange andre familier. Mennesker hvis liv rommer kjærlighet og sjalusi, hverdag og fest, suksesser og feiltrinn – hemmeligheter og tragedier. Sjelden er alt like rosenrødt som det kan synes fra utsiden, og ofte ser man ikke det store bildet før alle hendelser kan tolkes i lys av etterpåklokskapen – vår alles trofaste følgesvenn gjennom livet.

Boka om Baltimorefamilien

I 2014 ga Joël Dicker ut romanen Harry Quebert-saken, som ble en stor suksess. Nå har han endelig kommet med en oppfølger. Også i denne romanen er hovedpersonen forfatteren Marcus Goldman, og i denne blir vi kjent med familien hans – deres lykkelige dager, dramatiske dager, triste dager – inntil tragedier inntreffer som endrer livene deres for alltid. Boka er som sagt en oppfølger til forfatterens foregående roman, men den kan også leses som et selvstendig verk.

Forfatteren har en egen evne til å dra leseren sømløst inn i handlingen. Du merker knapt at tiden går mens du leser. Han bygger et univers du lett lever deg inn i, og når boka er ferdiglest, sitter du igjen med følelsen av å ha kommet innunder huden på mennesker du ikke har lyst til å forlate.

Dette er en intelligent roman med stor underholdningsverdi – og forfatteren er en solid historieforteller, på linje med for eksempel John Irving. Å bli hektet er nesten en garanti.

Forløperen til Boka om Baltimorefamilien, Sannheten om Harry Quebert-saken, ble en stor suksess da den kom ut i 2014.

Sannheten om Harry Quebert-saken

Forlagets omtale: USA, våren 2008: Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre. Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld. Han starter sin egen etterforskning, og begynner å skrive en bok om saken. Gradvis avdekkes et komplisert nett av hemmeligheter, og mange uventede og nervepirrende hendelser inntreffer før den dramatiske sannheten til slutt kommer for en dag. Hvem drepte Nola Kellergan? Hva skjedde i New Hampshire sommeren 1975? Og hvordan skriver man egentlig et mesterverk?