Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Blomkålsuppe er sunt, godt og innmari enkelt! Her får du en nydelig oppskrift fra Ina-Janine Johnsens nye kokebok Mat på bordet hver dag, som utgis i september.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Den gode, gamle blomkålsuppen egner seg supert som middag, eller som forrett når du har gjester! Ekstra stas blir det med litt garnityr på toppen av hver suppeskål. I en hektisk hverdag kan du gjerne servere suppen uten garnityr.

 

46 personer

Ingredienser

1 blomkålhode

3 gulrøtter

5 hvitløkfedd

1 løk

3 cm ingefær, skrelt

1 rød chili, delt på langs, frøene fjernet

2 ss oliven- eller rapsolje

1 ts gurkemeie

1 boks kokosmelk, 4 dl

8 dl grønnsakkraft eller buljong

salt

 

Garnityr

1 lime, saft av

frisk koriander

chili i skiver

 

Forvarm ovnen til 200 ºC.

 

Fremgangsmåte

Skjær blomkålhodet og stammen i store biter. Vask gulrøttene og skjær dem først i to på langs, deretter i store biter. Skrell løken og skjær den i store biter. Skjær ingefæren i skiver, ca. en halv cm tykke.

Fordel blomkål, gulrøtter, løk, hvitløkfedd, ingefær og chili utover bunnen i en ildfast form – den må være stor nok til at grønnsakene ikke ligger over hverandre. Hell over oljen og dryss gurkemeie over. Stekes i ovnen i 30 minutter

Kok opp kokosmelken med kraften mens grønnsakene stekes.

Klem hvitløken ut av skallet, og plukk ut chilien og ingefæren fra formen. .(Om du vil pynte suppen med litt blomkål, plukker du ut noen pene ferdigstekte blomkålstykker og setter dem til side.)

Ha hvitløken og de resterende grønnsakene fra formen i kraften, og kjør glatt med en stavmikser.

Tilsett ingefær og chili litt etter litt. Bruk stavmikseren for å blande det inn og smak deg frem til ønsket styrke. (Jeg brukte alt og fikk en deilig suppe med god hete.) Smak til med salt.

Server suppen i skåler pyntet med koriander og chili, eventuelt blomkålbuketter. Klem litt limesaft over.

Server gjerne med hjemmebakt brød. Nanbrød er også godt til, gjerne med litt chutney.

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Denne høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, Mat på bordet hver dagder hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering september 2017 deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.