Blå stjerne – Jan Guillou slår til med en spionroman

Blå stjerne er den femte boken i Jan Guillous serie Det store århundret, og denne gangen slår han til med sitt ekspertiseområde: spionromanen.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Det store århundret-serien til Jan Guillou har kommet til femte bind, Blå stjerne. Denne gangen trår han inn i sitt spesialfelt: spionromanen. Dette er krigsspenning der kvinnenes lenge fortiede krigsinnsats settes i søkelyset.

Andre verdenskrig skrider frem, og den strekker sine fingre grådig inn i livene til familien Lauritzen. Eldstebror Lauritz lukker både øyne og ører for det som skjer, men søstrene Johanne og Rosa gjør alt de makter på hver sin kant.

Bestill Blå stjerne med Klikk&Hent her:

Rosa er stadig ansatt i den legale militære etterretningstjenesten. Dermed tilhører hun den snevre kretsen i Sverige som vet mest om krigen.

Johanne har vært kurer for den norske Hjemmefronten siden krigen brøt ut. Det er nærmest skjebnebestemt at hun vil havne i Stockholms kriminelle underverden preget av spionasje, svik og landsforræderi etter at hun rekrutteres av den britiske spion- og sabotasjeorganisasjonen SOE. Hun utnevnes raskt til kaptein i den britiske hæren.

Den største og viktigste operasjonen nærmer seg: å redde norske jøder fra nazistene, og Johanne havner i kamp med både SS-styrker i Norge og tyske grensevakter.

Blå stjerne er den perfekte romanen for deg som liker spionromaner, er interessert i andre verdenskrig og generelt liker gode spenningsbøker.