Bevegelsen – ny bok fra Nordens skrekkmester

Ingenting er som litt skrekk i hverdagen – og John Ajvide Lindqvist er virkelig mannen å ty til når det behovet melder seg.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

John Ajvide Lindqvist – en av Nordens beste skrekkforfattere – er ute med ny roman. I Bevegelsen: det andre stedet beveger han seg i sjiktet mellom selvbiografi og fiksjon – og resultatet er en svært ubehagelig og deilig skremmende historie, som kryper langsomt inn trygghetssonen din, risper i den og etterlater seg spor du ikke blir kvitt med det første.

I skrekkromanen Bevegelsen møter vi en nitten år gammel Ajvide Lindqvist, som flytter inn i en loslitt leilighet i Stockholm. I tillegg til å forsøke å livnære seg av sitt talent som tryllekunstner, vandrer han byen rundt, tenker, mimrer og stjeler en og annen ting han ikke egentlig trenger fra diverse butikker.

Snodige hendelser i bygården der han bor vekker et skremmende minne fra barndommen, som han bestemmer seg for å skrive ned. Fortiden og nåtiden synes å være forbundet, og et voldsomt trykk eskalerer – helt til noe bryter gjennom i guttens nære omgivelser og setter tilværelsen på hodet.

Kjøp boken her

Ajvide Lindqvist er virkelig en mester i å sette det ordinære og grå på skakke – i å skape virkelighetsnær skrekk, som evner å sette leseren ut av spill nettopp fordi det unaturlige som skjer, føles så naturlig.

Når han i denne romanen bruker seg selv og livet sitt i historien, blir effekten enda sterkere. For man kan ikke unngå å undre seg – hva er sant og hva er fiksjon i denne beretningen?

«Ny roman viser at John Ajvide Lindqvist kanskje er Sveriges beste historieforteller.» Cathrine Krøger, Dagbladet