Bevar parforholdet under unntakstilstanden

Det kan lett bli litt flere konflikter når man tilbringer så mye tid sammen hjemme som nå.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

I disse underlige tider, når vi alle tilbringer mye tid hjemme sammen med familien, kan konflikter og gnisninger oppstå.

Da er det viktig å jobbe for å bevare både familiefreden og parforholdet.

Det fins mange bøker om samliv, relasjoner og kjærlighet. Vi har funnet frem fem som kan komme godt med nå.

Fem boktips som gjør underverker for parforholdet

Livslang kjærlighet av John M. Gottman og Nan Silver

Alt du trenger å vite for å få magien og pasjonen til å vare hele livet.

Dette er en banebrytende bok med oppsiktsvekkende konklusjoner fra 45 år med forskning på samliv og familieliv: Hva gjør de parene som får magien og pasjonen til å vare?

Ved hjelp av ny viten fra fersk forskning viser John M. Gottman hvordan magien og pasjonen i forhold først og fremst påvirkes av ting vi vanligvis ikke tenker over. Med en gang man forstår hva som bremser og slukker gnisten, og hva som tenner og bevarer magien mellom dere, er man på vei til et mye bedre parforhold – som kan vare hele livet.

John M. Gottman kombinerer humor, erfaringer og historier med enkle, effektfulle råd fra 45 års forskning på 3000 par. En bok som bør leses av alle par som ønsker å bygge en sunn, tilfredsstillende og magisk fremtid. Boken er lettlest, underholdende og ikke minst svært nyttig.

«Gottman klarer å formidle, på en enkel måte, hvordan man bevarer og bygger opp forholdet når forelskelsen forsvinner og hverdagen tar over.» Ina Marie Hanssen, ARK Storgata Oslo

Livslang kjærlighet

Kjøp boka her

Kjærlighetens tre porter: Vendepunkter i nye og gamle forhold av Sissel Gran

Psykolog, forfatter og foredragsholder Sissel Gran beskriver tre vendepunkter som hun sier alle forhold må gjennom for at forholdet skal bli godt.

Det første vendepunktet er når noen forelsker seg, det andre er når de begynner å tro på selve kjærlighetsprosjektet og det tredje kommer når noe opphører og krangler, taushet og krenkelser sårer partnernes selvfølelse og båndet mellom dem.

Kjærlighetens tre porter

Kjøp boka her

Hemmelighetene bak et lykkelig parforhold: Syv nøkler fra verdens fremste samlivsforsker av John M. Gottman og Nan Silver

I denne klassiske guiden presenterer dr. John Gottmans oppsiktsvekkende forskning for par.

Basert på 40 år med forskning på over 3000 par, har den verdenskjente samlivsforskeren funnet syv prinsipper som gjør at forhold blir varige, harmoniske og sunne. Forskningen viser at dersom man tar i bruk de enkle prinsippene i parforholdet, gir det varige, positive resultater: Kjærligheten bekreftes og styrkes igjen. Nærhet, tillit og vennskap forbedres. Konflikter håndteres på positive og sunne måter.

Her får du masse verktøy, tester og tips som styrker «vi»-følelsen og kjennskapen til partneren din.

Boken passer for absolutt alle par, uansett alder, etnisk bakgrunn og legning.

Hemmelighetene bak et lykkelig parforhol

Kjøp boka her

 

Berøring av Peder Kjøs

Gjennom berøring organiserer og justerer vi oss selv og hverandre.

Vi trøster, truer, belønner, straffer, beroliger, oppildner. Vi tar på hverandre for å fortelle hvem vi er, hva vi kan og hva vi ønsker.

Berøringer sier noe om egne og andres motiver og behov, de uttrykker muligheter og grenser, hierarkiske posisjoner og følelsesmessige bånd. Fysisk kontakt vekker nye følelser og kan endre følelser vi allerede har. Berøring er sosial informasjon – helt nødvendig for reguleringen av kroppens tilstand og fellesskapets dynamikk.

Psykolog Peder Kjøs tar for seg menneskelig kontakt i bred forstand. Det handler om sex, omsorg for spedbarn, tortur, medfølelse, omtanke for dyr og miljø, forholdet til Gud, onani og psykologenes berøringstabu. Han viser til forskning, litteratur og kunst, og utforsker temaet med utgangspunkt i sine opplevelser som terapeut og erfaringer fra eget liv.

Berøring

Kjøp boka her

Det kvinner vil ha, det menn vil ha: Den nye forskningen om nøkkelen til lykke hos begge av John M. Gottman og Julie Schwartz Gottman

Unik innsikt i den revolusjonerende forskningen om hvordan man kan oppnå lykke hos både menn og kvinner, ved å se på mannen som den avgjørende faktoren.

Ifølge forfatterne avslører forskning at det er mannen som avgjør om et forhold er velfungerende eller ikke.

Boken er en hyllest til kvinnen og tilbyr mannen en komplett forståelse av kvinnens natur. Hvis mannen virkelig forstår sin kjæreste og imøteser hennes behov, vil samlivet bli bedre.

«Ikke noe press, gentlemenn, men denne boken kan støtte dere på veien til å lede oss kvinner til frelse og harmoni. Tusen takk på forhånd.» ALANIS MORISETTE

Det kvinner vil ha, det menn vil ha

Kjøp boka her